И поред два интересента обустављен избор

1 min read

 

Након вести да је Агенција за управљање лукама расписала први, „пробни“ тендер којим је позвала заинтересоване да доставе писма о намерама да управљају Луком у Смедереву, уследила је информација да је обустављена јавна набавка којом је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре тражило извођача за израду техничке документације за изградњу смедеревске луке.
Одлука је уследила након оцене да ни једна од приспеле две понуде не испуњава потребне услове како би уговор био склопљен.
Иначе,на тендер су се јавиле групе понуђача. Прва на челу са престоничком фирмом „Exting“, а друга, што је јавности у Смедереву вероватно посебно занимљиво – из Италије, тачније Рима. Реч је групи коју је предводио SJS Engineering s.r.l.
Комисија је међутим, одлучила да обустави поступак на шта има право уколико процени да услови нису испуњени. Нови, ближи термин расписивања другог позива није познат јер је дато образложење да ће поступак бити поновљен када се стекну услови. Предвиђена вредност набавке је 157 милиона динара.

Leave a Reply

Your email address will not be published.