Обојица преминула од последица рањавања

И ТО СЕ ДОГАЂА У СМЕДЕРЕВУ >> ОБРАЧУН У ЦЕНТРУ ГРАДА

Пролазнике и станаре околних зграда шокирао догађај у самом центру града. Т.А. је испалио више хитаца у Н.Ј.

Смедеревце који су се првог дана минулог викенда затекли у центру града шокирао је звук пуцњева, а затим призор јурњаве, као и више пута упуцаног човека крај киоска близу Техничке школе. Ништа мање бурно нису реаговали ни сви који су убрзо чули за овај догађај схвативши да се обрачун двојице актера са криминалном прошлошћу, појава коју смо навикли да везујемо за неко друго време, али и просторе, може догодити и баш ту, крај нас, у сред бела дана…
Према информацијама из Полицијске управе Смедерево, Т.А. стар 62 године, око 12 сати и 30 минута је, у улици Вука Караџића, из пиштоља испалио више хитаца у Н.Ј. рођеног 1969. године. Непосредно након тога, Т.А. је покушао да се убије, незванично, недалеко од тог места, тачније у уличици иза школе, тако што је себи пуцао у уста.
Обојици је указана помоћ најпре у смедеревској болници након чега су, у критичном стању превезени у Београд где је нападач и преминуо наредног јутра. У уторак пре подне, како преносе медији, и Н.Ј. је подлегао повредама.
Шта се тачно догодило и најпре – због чега, истрага није могла да покаже у првим тренуцима јер су обојица актера тешко повређена, па није било могуће узети њихове изјаве. Према речима неких од очевидаца, Т.А. је, од паркиралишта иза „Максија“ до киоска брзе хране код школе, у више наврата пуцао у Н.Ј. који је покушавао да побегне. Као могући мотив помиње се изнуда, „разрачунавање“ или рашчишавање рачуна међу људима за које је утврђено да им криминал није непознаница. По обичају, овакву причу сада прати низ нагађања и највероватније преувеличавања, а спекулише се и да је трагедија последица коцкарског дуга. Једно је дефинитивно – своју страну приче, свако од њих двојице је однео у гроб.
Оно што пак изазива још већу осуду јавности и жестоке полемике на друштвеним мрежама, јесте питање како се уопште, имајући у виду њихову прошлост (нападач је осуђиван због недозвољеног држања оружја) нарочито када је реч о Н.Ј. (осуђиван због двоструког убиства када је, како наводи „Курир“, у Младеновцу запалио један брачни пар, хапшен због принуде и рекеташења) такви људи налазе на слободи, колико их још има и шта је следеће што можемо да очекујемо у граду који је, како смо до скоро веровали, релативно миран и лишен бруталности својствене неким другим срединама.

Leave a Reply

Your email address will not be published.