Нема проблема са простором за тренирање

1 min read

РИКО ГРАПЛИНГ КЛУБ СМЕДЕРЕВО ОБЕЛЕЖИО ПЕТ ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Младен Савић је средином јуна 2012. године у Смедерево донео бразилску ђиуђицу, спорт до тада мало познат међу Смедеревцима. За ових пет година нашао је своје место у богатој спортској породици борилачких спортова у нашем граду. Оно што је најбитније, после година тренирања проведених у изнајмљеним салама, однедавно Рио граплинг клуб Смедерево има своје просторије у улици Мике Аласа.
– Почели смо у сали недалеко од болнице, после смо сарађивали са Стошићем, а од пре неколико дана користимо одлично опремљених 70 квадрата у мојој кући. То значи да ћу да спавам у сали. Шалим се наравно. Приоритет је био да направимо салу са одговарајућом подлогом јер нама татами не одговара. Успели смо у томе, обложили смо зидове сунђерима све због безбедности вежбача. Има неколико свлачионица и туш кабина и, што је најбитније, сала нам је на располагању цео дан – са задовољством констатује Младен Савић.
Младен је старији брат Веселина Савића европског првака у веслању. Интересантно је да се и Младен до сениорских дана бавио веслањем. По одласку на факултет је престао са веслањем, али је страст према спорту остала. Како сам каже, главни кривац за појаву бразилске ђиуђице у Смедереву је Саша Васиљевић који је једном приликом одржао показни тренинг и тада је „заразио“ Младена овом борилачком вештином.
– Бразилска ђиуђица је најсличнија џудоу али овде нема прекида борбе приликом бацања и ипона. Борба се наставља у партеру док један од ривала не преда због полуге или гушења. То је један од разлога што сам се определио за овај спорт – наглашава Младен Савић носилац браон појаса који му је доделио Роберто Атала његов тренер из Рио де Жанеира.
Са подужим стажoм у клубу су још Душан Бера, Жељко Стојковић и Милош Џелетовића са љубичастим појасом од којих се очекује да једног дана укључе у тренерски посао. Они, али и остали чланови клуба освајали су бројне медаље на домаћим и међународним такмичењима. Ипак, приоритет нису такмичења, каже Савић, већ да сви науче самоодбрану, напредују психофизички и да се после тренинга осећају добро.

2 thoughts on “Нема проблема са простором за тренирање

Leave a Reply

Your email address will not be published.