Смедеревске узданице – Селаковић и Петровић

У ЛИТВАНИЈИ ДАНАС ПОЧИЊЕ СВЕТСКО ЈУНИОРСКО ПРВЕНСТВО СВЕТА У ВЕСЛАЊУ

Када овај број Наших новина буде на киосцима најбољи јуниори планете увелико ће се борити за што бољи пласман на Светском првенству за јуниоре у веслању које се одржава у Литванији у Тракаију. Наступиће око 750 веслача из 59 земаља. Репрезентација Србије броји девет веслача, а међу њима су И двојица Смедереваца – Данило Селаковић и Алекса Петровић.
Њих двојица су свој први велики међународни наступ имали ове године на Европском првенству за јуниоре у Крефелду у Немачкој где су били 17 у дубл скулу. У Литванији наступају у истом чамцу али са промењеним улогама.
– Селаковић и Петровић су без икаквих проблема одрадили цео припремни период, а знатно су бржи у односу на Европско првенство. У међувремену заменили су места у чамцу, а комбинација са Петровићем на штрокеру се показала као боља. С обзиром да их у Литванији очекује много јача конкуренција него што је био случај у Немачкој сваки пласман бољи од онога у Крефелду за њих би, у овом тренутку, био успех – рекао је тренер овог чамца Александар Смиљанић.
У јуниорском дубл скулу у Литванији ће наступити 27 чамаца

Leave a Reply

Your email address will not be published.