У смедеревску болницу стигла још два апарата

1 min read

НОВИМ ДОНАЦИЈАМА ДО КВАЛИТЕТНИЈИХ МЕДИЦИНСКИХ УСЛУГА

Први ће омогућити интервенције једнодневне хирургије из области офталмологије, а други ултразвучни апарат ће се коритити на Интерном одељењу. 

Настојања менаџмента Опште болнице „Свети Лука“ да уводи нове дијагностичке и терапијске процедуре, као и нове методе у склопу хируршких интервенција, које пацијентима омогућавају адекватнију здравствену заштиту, дају резултате.
Прошле недеље, наиме, јапанска амбасада даривала је болници у Смедереву савремени ултразвучни апарат, а обављене су и прве операције катаракте ултразвучном фако методом.
Прве четири операције катаракте најмодернијом „факоемулзификацијом“ обављене су захваљујући ултразвучном апарату који је нашој болници донирала компанија “Pharma Swiss”, као део једне велике породице којој припада и фирма „Bausch & Lomb“, велики концерн за производњу опреме за офталомологију.
Прве пацијенте новом методом оперисао је др Синиша Аврамовић, са београдске клинике „Милош“, у присуству офталмолога са Очног одељења. Пре него се кренуло у процес набавке апарата, менаџмент Опште болнице „Свети Лука“ добио је решење Министарства здравља да се у Смедереву може примењивати ова, најсавременија метода операције катаракте, која значајно скраћује боравак пацијента у болници, односно спада у део оних процедура које се називају једнодневном хирургијом.
Такође, прошле недеље Општа болница постала је богатија и за још један нови ултразвучни апарат, који је донирала Влада Јапана. Реч је о изузетно вредној донацији, односно ултразвучном апарату са пет сонди, са комплетним софтвером, који је значајан за прегледе и дијагностиковање код свих општеинтернистичких болесника.
Како сазнајемо, апарат „Hitachi noblus“ користиће се на Интерном одељењу, а допринеће, пре свега, бржем и лакшем откривању проблема код болесника са срчаним обољењима.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.