Од марта – измештање колосека

ПОЧИЊЕ ВЕЛИКО ПРОЛЕЋНО УРЕЂЕЊЕ СМЕДЕРЕВА:

Ускоро почињу први радови на измештању колосека, а оно на чему такође интензивно радимо је хотел. У току су преговори да од јуна, Гранд полако претварамо у хотел, а ту је и зграда Монопола као идеална локација – каже др Јасна Аврамовић.

Грађевинска сезона се, пратећи календар, захуктава и у Смедереву. Тренутно се приводе крају радови на уређењу тротоара у Карађорђевој и 16. октобра, где ће се надаље уређивати лева страна улице. За обнављање улица у овој години, опредељено је 110 милиона динара:
У плану су Кајмакчаланска, Излетничка, Похорска, други део Фочанске, у МЗ 25. мај ће се радити доста улица, али је када говоримо о инфраструктури, најбитније то што у марту почиње измештање индустријског колосека који би према плановима, до краја године требало да дође до железарине луке. Од овог тренутка, па у наредних годину и по до две, успећемо да потпуно преместимо индустријски колосек из града, а тада почиње нова ера сређивања и развоја овога Смедерева. Било би лепо да, када се све то реализује, направимо и једну градску плажу.
До тада је предвиђено низ мањих инвестиција које ће, постепено, утицати на стварање лепшег амбијента у Смедереву. Постоји идеја да се Карађорђев дуд трајно уреди као цветна пијаца, о чему је градоначелница већ разговарала са цвећарима. Недавно су, такође купљене табле за обавештавање које ће бити постављене ускоро, као и нови рекламни панои за Карађорђеву улицу.
Има понуда, а настојаћемо да и то остваримо, да се на појединим аутобуским стајалиштима обезбеди интернет конекција која се напаја соларним плочама. Мислим да град мора да се модернизује и буде лепши, у плану је дизајнирање Смедерева како би оно било што атрактивније за туристе. Оно на чему интензивно радимо је хотел, то је оно што нам дуго недостаје. У току су преговори да од јуна, Гранд полако претварамо у хотел, а ту је и зграда Монопола као идеална локација – закључује др Јасна Аврамовић.

Leave a Reply

Your email address will not be published.