Још једно чишћење Петријевског колектора

1 min read

ЗАКЉУЧЕН УГОВОР СА ИЗВОЂАЧИМА:

Тачније, јавна набавка коју је расписао град, а за коју је уговор склопљен прошле недеље, односи се на чишћење Петријевског и Ћириловачког колектора.

О значају одржавања колектора отпадних вода до сада је много причано, јер свака обилнија киша направи проблеме у центру града.
У фебруару 2015, први пут после две деценије, уследило је чишћење Петријевског атмосферског колектора. То је заправо зацевљени, некадашњи Петријевски поток, пречника два метра у коме се брзо наталоже муљ и друге нечистоће због чега је, у случају да се не одржава, његова функција знатно смањена. Када се то догоди, киша и накупљена вода постају озбиљна сметња у центру града, на потезу од Аутобуске станице до Гимназије.
Након тог, првог чишћења, а као наставак мера за смањење ризика од поплава, радови су поновљени и после тендера из новембра 2016, да би, ове године, град Смедерево, у јулу, још једном упутио јавни позив извођачима радова, овога пута за чишћење Петријевског и Ћириловачког колектора.
За те намене биће издвојено око два милиона динара без пореза на додату вредност. Уговор је склопљен прошле недеље, а посао је поверен групи понуђача коју чине ГП „Total engineering“ и „Растошница промет“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.