Лепше трибине и мало више хлада

1 min read

dav

ПОСЛЕ ВИШЕ ОД МЕСЕЦ ДАНА СА НЕСТАБИЛНИМ ВРЕМЕНСКИМ ПРИЛИКАМА СМЕДЕРЕВСКИ БАЗЕН ЈЕ ПОНОВО ПУН КУПАЧА

 

  • Упркос свим проблемима са којима су се суочавали, челни људи ЈП Спортски центар чинили су све да привуку што више посетилаца. У том циљу, већ годинама је цена карте 200 динара. Мишљења су подељена, али ипак стоји чињеница да је карта јевтинија од кутије цигара.
  • dav

 

Текст:Саша Шпаровић

 

После више година, Смедеревци сада на располагању имају  неколико места за купање. Осим шалиначких багера и излетишта на Југову, где је однедавно поново почео да ради базен, Спортски центар је са својим базенима већ годинама уназад најомиљеније место за расхлађивање у врелим летњим данима. Они су, нажалост, ове године изостали, временске прилике  нису ишле на руку па је базен у првих 30-40 дана чешће био празан него испуњен купачима.

У последњих десетак дана време се поправило, а са лепим временом све је више купача на базенима. Неколико дана било је и нешто више од хиљаду посетилаца током јутарњег, дневног и ноћног купања. Делује много, али је то много мање од близу три хиљаде посетилаца колико их је било пре пет сезона.

Упркос свим проблемима са којима су се суочавали, челни људи ЈП Спортски центар чинили су све да привуку што више посетилаца. У том циљу, већ годинама је цена карте 200 динара. Мишљења су подељена, али ипак стоји чињеница да  је карта јевтинија од кутије цигара.

У том циљу одржано је прво Отворено првенство Смедерева у пливању, а овог викенда у плану је турнир у мини ватерполу.

dav

У жељи да чујемо шта Смедеревци мисле о толико дуго чеканом базену направили смо малу анкету. Питали смо наше суграђане шта мисле о базену, шта им се свиђа, шта би променили, додали…

 

Ненад Мартић

Моји синови и супруга редовно иду, готово сваког дана. Обавезе мени не дозвољавају то исто али мислим да је на базену јако лепо и организовано. Посебно ми се допада што се прилично обраћа пажња на безбедност. Рекло би се да директор са својим људима квалитетно обавља свој посао.

 

Миљан Бркић

Све је супер…само једна једина замерка. Да се не лежи на бетону, да се мало уреде трибине. Да је тако не би већина седела и кулирала на ивици базена.

 

Немања Јовановић

Градски базен у Смедереву је лепо место и посећују га сви узрасти. Мислим да је чистије него претходних година, свиђа ми се што је вода ок, што је око базена све на нивоу.. Проблем су, по мом мишљењу, цене. Улаз је 200 динара. Ко себи не приушти море, месечно да оде и 15 пута захтева доста новца.. На то треба додати цене пића и хране. Без 1500 динара не може да се прође. Лепо је што постоје школе пливања, ноћна и јутарања купања.. Све у свему, осим ових набројаних цена, остало може да прође… Можда другима треба мање, али ја бар пет пива морам да попијем.

 

Страхиња Петковић

Немам неке замерке. Све је у најбољем реду. Можда недостају активности типа игре без граница како би се што више младих привукло на базен. Базен је у савршеном стању и штета је што нема више купача. Недавно одржано првенство у пливању показује да наши суграђани воле пливање. Мислим да људи који воде рачуна о базену раде добар посао и надам се да ће тако наставити.

 

Мирослав Маленовић

Идем редовно на базен са сином. Све је на свом месту.Мислим да је цена можда мало јача, посебно што морају да плаћају и деца старија од седам година. Драго ми је што је ове године одржано и првенство у пливању. Надам се да ће бити још оваквих манифестација.

 

Александар Стојковић

Нисам стиога да идем ове године, али сам раније често посећивао базен. Задовољан сам. Можда би требало да има мало више активности за децу на води, мало више забаве и игара, па и за одрасле, што да не. Све остало је добро. Побољшали си квалитет воде што ја врло битно.

 

Александар Бабарогић

Идем на базен и издвојио бих да нема довољно сунцобрана и мислим да би хигијена у тоалетима могла да буде мало боља. Остало немам замерки. Има довољно спасилаца, вода је чиста, што је најбитније. Кад год могу свратим на базен.

 

Александар Мишић

Идем, два, три пута недељно. Свиђа ми се што је вода чиста, а чисто је и око базена. Стално има и неких дешавања, тако да је базен постао и место за окупљање Смедереваца! Срећа да имамо базен, јер других алтернатива немамо. Југово је удаљено, као и Шалинац!

 

 

Душан Рокнић

Углавном је све добро. Можда да се реши проблем клизавих плочица око базена. Приметио сам да има доста падова, углавном деце. Како је било пре и како нисмо имали ништа базен је супер. Вода је добра, чиста, тушеви раде, бифе ради, сладоледа има… Цена карте је по мери. Али и даље се са сетом сећам наше Аде и купања на тамошњим песковитим плажама.

Leave a Reply

Your email address will not be published.