Патосинема се следеће године враћа још боља

1 min read

ЗАВРШЕН И ПЕТИ БИОСКОП НА ОТВОРЕНОМ:

Након месец дана током којих је четвртком, петком и суботом, публика имала прилику да ужива у биоскопу на отвореном, завршена је и овогодишња, иначе пета Патосинема.

У Дунавском парку, за сам крај, након италијанских филмова нове продукције, Смедеревци су могли да погледају награђивани аустријски филм „Лет, лет бубамаро“. Пре почетка пројекције наступио је оркестар “Светлост” изводећи филмску музику.
ПАТОС је ове године објединио биоскоп и своје позоришне активности на отвореном током лета, као и сарадњу са поменутим оркестром, у програм под називом уЛИЦЕ културе. Њиме се скреће пажња на значај јавних простора града (тргови, паркови) за реализацију културних програма, посебно намењених младима.
Програм се реализује уз подршку Ресурс центра „Омладина ЈАЗАС-а Пожаревац“ у оквиру пројекта „МЛАДИ СУ ЗАКОН – Браничевски и Подунавски округ“, који финансира Министарство омладине и спорта.
Патосинема је ове године својим разноврсним репертоаром понудила сјајан повод да Смедеревци и гости из других места, у дивној атмосфери Дунавског парка, погледају квалитетне филмове – од романтичног викенда са Керијем Грантом, хорор викенда у част недавно преминулом редитељу Џорџу Ромеру, преко најновијиих аниме остварења са овогодишњег Јапанизма, па до нове европске продукције у виду италијанских и аустријских остварења.
ПАТОС је филмове приказао уз подршку Италијанског института за културу Београд, Аустријског културног форума Београд и друштва Сакурабана и фестивала Јапанизам.
Већ сада ПАТОС је у прилици да најави велика филмска изненађења за следећу годину, где ће публика Патосинеме имати прилику да погледа, поред нових европских филмова и анимираних јапанских, и познате класике америчке кинематографије. Поред овог, публика може очекивати још занимљивих новина следеће године, када ће биоскоп обележити 5 година рада.

Leave a Reply

Your email address will not be published.