Смедерево – вас дан отворено

1 min read

СА КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА МЕДИЈЕ У БЕОГРАДУ:

У намери да у наш град привуку још више посетилаца из других крајева Србије, организатори Смедеревске јесени су, програм овогодишње манифестације представили на конференцији за новинаре у Туристичкој организацији Србије.

Поред уживања у вину, изложбама воћа, грожђа и јабука, привредне изложбе на којој ће се представити домаће и стране компаније које успешно послују у Граду Смедереву, посетиоце, као и претходних година очекује богат музички, културни и дечји програм који су организатори припремили водећи рачуна да задовоље свеколике укусе и да одрже на праве начин традицију једне од најстаријих и најлепших привредно-туристичких манифестација у Србији.
„Поред богатог музичког и спортског програма, пратећих програма Музеја, Народне библиотеке Смедерево и других установа културе припремили смо и разноврстан дневни програм који је планиран за викенд и који чине позоришне представе, игрокази, витешки турнири и изложбе старих заната, а посебну пажњу посветили смо најмлађима“, рекла је Татјана Гачпар, директорка Музеја у Смедереву, члан Организационог одбора манифестације и додала: „Традиционално нас очекују наступи домаћих и страних карневалских трупа, одржаће се пети међународни фестивал дечјих КУД-ова, наступаће дечји хор Колибри“.
„Смедеревска јесен“ је туристичка, винска и привредна манифестација која поред представљања висококвалитетних пољопривредних производа посетиоцима нуди богат програм, као и прилику да се боље упознају са карактеристикама смедеревског краја. Ова манифестација је својеврсни бренд Смедерева који сваког септембра прикаже лепоте града на најлепши начин.
Град на Дунаву, на некадашњој међи Истока и Запада, град који повезује митове и историју у једно биће, град где виногради рађају најукусније плодове, где се прави најквалитетније вино и где раскош средњовековља и сјај кнежева и краљева стварају непролазну лепоту, симбол је некадашње моћи и пропасти српске државе која се увек изнова обнављала око смедеревских зидина.
Само се у Смедереву може доживети богатство деспотовог средњовековног српског двора, једино се у Смедереву може на прави начин уживати у некадашњој слави српских владара и лепоти девојки Смедеревки… Природа, историја и традиција дале су овом граду благодети чинећи га бисером који одушевљава својом чистотом.
Зато организатори позивају све заинтересоване да од 7. до 10. септембра посете Смедерево и уживају у његовим чарима, а оно ће их, вазда отворено, срдачно дочекати нудећи им своју магију.

Leave a Reply

Your email address will not be published.