Једно злато и по два сребра и бронзе

1 min read

СМЕДЕРЕВСКИМ ВЕСЛАЧИМА ПЕТ МЕДАЉА СА ЧЕТВРТОГ КОЛА ОМЛАДИНСКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ НА ПАЛИЋКОМ ЈЕЗЕРУ

Младе снаге Веслачког клуба Смедерево одрадиле су добар посао на четвртом колу Омладинске лиге Србије. Пионири, пионирке и кадети ВК Смедерево освојили су у суботу пет медаља, једну златну и по две сребрне и бронзане. Оно што радује је да се до одличја поново стигле пионирке Смедерева. Теодора Стевановска, Милка Зђелар, Јелена Вукелић и Маша Васић су у конкуренцији пионирки у четверац скулу освојиле бронзану медаљу.
Једино златно одличје на Палићком језеру за Смедеревце освојили су у пионирском четверцу са кормиларом Вукашин Рајић, Лука Васић, Лазар Живковић, Божидар Ковачевић и кормилар Илија Станојевић.
Сребро је припало пионирском четверац скулу у саставу Младен Вукашиновић, Петар Самарџија, Вељко Вукашиновић и Вук Марковић, као и кадетском двојцу у коме су веслали Никола Солдатовић и Андрија Јевтић.
Друго бронзано одличје за смедеревско веслање припало је кадетском дублу Никола Илић-Алекса Гаровић.
Већ у четвртак пут Истамбула крећу најбољи јуниори и кадети Србије. Боје наше земље на овом такмичењу браниће шесторица смедеревских веслача. Јуниори Алекса Петровић и Данило Селаковић веслаће у дубл скулу и четверац скулу. Лазар Ристић и Марко Торбица биће чланови српског јуниорског осмерца. У конкуренцији кадета наступиће Тодор Марковић и Мирослав Јовановић у саставу кадетског осмерца.

Leave a Reply

Your email address will not be published.