ПКБ иде даље

1 min read

ОДБОЈКАШИЦЕ СМЕДЕРЕВА ЗАУСТАВЉЕНЕ У КУП ТАКМИЧЕЊУ

Пре неколико година одбојкашице Смедерева одмериле су снаге са Црвеном звездом у оквиру Купа Србије. Ове године на путу до Партизана испречиле су им се екипе Техничара из Смедерева и ПКБ-а. Смедеревке су лако са 3:0 победиле екипу Александра Шипетића, али су на гостовању у Београду поражене од ПКБ-а са 3:1.
Резултат је могао да се наслути и пре почетка утакмице јер је Синиша Живак на ово гостовање кренуо са само осам играчица. У таквој ситуацији освајање само једног сета је био максимум смедеревских одбојкашица.
– Играле смо без неколико играчица и са само три искусније у постави. Осим тога, ПКБ је одлична кипа. Очекујем да ове сезоне буде боља ситуација у сваком смислу. Ради се фино,имамо боље услове за рад,нове тренере…и надамо се да ове године нећемо играти за опстанак него за неко више место на табели- наглашава либеро екипе Смедерева Маријана Раковић.
Горући проблем у овом тренутку је позиција техничара. Досадашња решења нису задовољила тренера Живака и постоји вероватноћа да се у клуб врати прошлогодишњи дизач Драгана Дивац. Уколико се договоре, у клубу очекују много бољу сезону од прошлогодишње када је приоритет био опстанак у прволигашкој конкуренцији.
Шампионат Прве лиге Србије почиње 13. септембра када Смедеревке на свом терену дочекују екипу Футога. Жреб је хтео да и другу утакмицу у сезони 2017-2018 одбојкашице Смедерева играју на свом терену са екипом Ваљева.

Leave a Reply

Your email address will not be published.