Пишу се бодови

ФУДБАЛЕРИ СМЕДЕРЕВА РУТИНСКОМ ИГРОМ СТИГЛИ ДО БОДОВА У ОКРШАЈУ СА ЛОЗНИЦОМ

Неписано је правило да се до унапред уписаних бодова најтеже долази. То је био случај и са утакмицом 7. кола Српске лиге Запад између Смедерева и Лознице. Смедеревци су тријумфовали резултатом 2:0 и тако оправдали улогу фаворита али су, нарочито у првих 45 минута, разочарали своје присталице на стадиону крај Старе железаре.
Лознице је, тако се бар стекао утисак, саму себе победила. Домаћи су дошли у вођство у 18. минуту када је искусни Милош Тинтор скривио једанаестерац пошто је у петерцу непрописно зауставио одличног Сарајлина. Сигуран са беле тачке био је капитен домаћих Стевановић. У других 45 минута виђена је много боља игра домаћих фудбалера. Миодраг Зечевић је у полувремену у игру увео Павића и Васића и те измене су уродиле плодом. Игра Смедереваца у другом полувремену била је разноврснија, бржа и сигурнија. Само су недостатак концентрације и голман гостију Ђорђе Савић спречили Смедеревце, пре свих Васића, Ивковића и Сарајлина да раније ставе тачку на овај сусрет. Оно што су пропустили домаћи играчи надокнадио ј у 89. минуту бек гостију Стефан Аврамовић када је после центаршута Стојановића неспретно реаговао и послао лопту у сопствену мрежу.
– Што се тиче првог полувремена ушли смо мало бојажљиво у утакмицу. Евидентно да нам је било тешко. Међутим, били смо стрпљиви и мислим да смо заслужено водили после првих 45 минута. У другом смо играли много боље, створили много шанси што је врло битно. Играли смо без Гордића и Станића и зато победа добија на значају – сматра Зечевић.
Смедерево се у наредном колу, опет пред својим навијачима састаје са Јединством из Уба које је тренутно шесто на табели са 13 бодова, бодом мање од Смедерева које са 14 бодова заузима треће место иза Слоге и Златибора.
Други представник Смедерева у Западној групи Српске лиге, екипа Пролетера поражена је у Костолцу, где игра утакмице као домаћин, од Златибора из Чајетине са 2:0. Одлука о победнику пала је у другом полувремену када је Златибор повео после сумњиво досуђеног једанаестерца у 70. минуту. Покушавали су играчи тренера Драгана Пауновића из петних жила да дођу до изједначења али су зато кажњени у петом минуту судијске надокнаде када је Златибор повео са 2:0.
– Играли смо без седморице првотимаца, делом због повреда, а делом због кашњења у исплати. Нисам могао да рачунам на Тасића, Лепојевића, Комазеца, Симића, Николића, Васиљевића и Радића. И поред тога, нисам незадовољан игром. Имали смо неколико прилика у првом полувремену које, нажалост, нисмо искористили. На крају досуђен је пенал који ја нисам видео. То нас је умногоме пореметило и на крају смо претрпели први пораз на домаћем терену – истакао је после утакмице стратег Врановаца Драган Пауновић.
Пролетер у осмом колу гостује Тутину који као новајлија у лиги игра добро на домаћем терену.

Leave a Reply

Your email address will not be published.