О правом лицу Африке

1 min read

ПРЕДАВАЊЕ ДР УРОША КРЧАДИНЦА:

У оквиру образовног програма Центра за културу Смедерево ће у среду, 11. октобра, са почетком у 19 сати бити одржан програм под насловом „Атлас једног путовања- Африка“.

О искуствима са тромесечног пута кроз Африку говориће др Урош Крчадинац, истраживач и уметник у области дигиталних медија, аутор Клуба путника Србије, коатур књиге „Бантустан“.
Крчадинац ће публику упознати са доживљајима који су обележили различита места на путовању које је водило кроз Египат, Судан, Кенију, Уганду, Руанду, Демократску републику Конго, Танзанију, Замбију, Намибију.
Програмско вече биће прилика за сусрет са аутентичним сведочењем о суочавању са правим лицима Африке, о Африци без предрасуда и спознајама о људима који настањују тај континет. Прича о афричкој авантури Уроша Крчадинца коју су са њим поделили два сапутника, Лазар Пашћановић и Марко Ђедовић, прича је о драгоцености живог, непосредног искуства и о преиспитивању граница, психoлошких, цивилизацијских, културних, географских, идентитетских, али и важан извор информација о култури самосталних путовања. Програм ће се одржати у Концертној дворани, а улаз је слободан.
Урош Крчадинац у свом раду повезује искуства из области рачунарских наука, визуелних уметности, књижевости, анимације и интерактивног дизајна. Предавач је на Факултету за медије и комуникације, на Департману за дигиталне уметности. Са Лазаром Пашћановићем и Марком Ђедовићем потписује књигу „Бантустан“, документарни роман посвећен путовању кроз афричке земље.

Leave a Reply

Your email address will not be published.