Небески су смедеревски бедеми

ПРОМОЦИЈА ЗБИРКЕ ПРИЧА:

Смедеревац Саша Кузмановић овог Књижевног четвртка у Народној библиотеци представиће књигу “Небески бедеми”.

Шест различитих прича осликаних кроз животе главних јунака у шест паралелних светова, где се маштовито преплићу трагична љубав, митологија, бурна српска историја и фикција, воде читаоца у имагинарну стварност Дајбога, Старине Новака, Баба Јаге, Ћир Анте Протића, Николе Тесле, Асгарда…
Иако наизглед различити, све их повезује једна константа – „небески бедеми“ Смедеревске тврђаве – наводи издавач препоручујући ову књигу читаоцима и додаје:
Смедерево је град о ком’ се од давнина испредају легенде. Шапат ветрова и таласи прастаре реке која је ту од почетка, ударају и одбијају се од старих и вечних зидина вечног града, сазданог не од људи, не од Бога, већ од речи. Какве тајне крију небески бедеми града Смедерева, рушеног много пута, али који се попут феникса, увек кроз ватру поново рађао? Зашто на овом месту почињу и завршавају трагичне приче о ванвременској љубави двоје младих које у зидине овог града уписују радост, очај, таму и смрт?
Какво се зло налази дубоко испод његових зидина желећи да бришући прошлост уништи будућност? О свему томе, у Народној библиотеци, у четвртак 12. октобра, од 19 сати.
У програму, осим аутора, учествују Сања Булајић Вујовић професор историје и Саша Еди Ђорђевић писац, а медијатор је Урош Тимић.

Leave a Reply

Your email address will not be published.