Постављене камере на 11 локација у граду

1 min read

КАМЕРАМА ПРОТИВ ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА

Комунална полиција Градске управе Смедерево позива грађане да активно учествују у очувању животне средине и тиме дају свој допринос чистоћи града и унапређењу постојећег стања комуналног реда на територији Града Смедерева.

Проблем са депонијама у смедеревским селима решаваће се увођењем система редовног изношења смећа. То је основни предуслов за њихову трајну санацију.
Обавештавају се грађани да ће се убудуће санкционисати несавесно понашање свих оних који одлажу смеће на места која за то нису предвиђена . Депоније су однедавно под надзором видео камера, а за физичка и правна лица предвиђене су новчане казне.
Град Смедерево је, у складу са Законом о комуналној полицији, поставио видео надзор на локацијама, где је на предлог и на основу процене Комуналне полиције Смедерева утврђено да се стварају такозване „дивље депоније“, а у циљу спречавања ширења постојећих и стварања нових.
Видео надзор се налази на локацијама код Основне школе „Свети Сава“, на пристану, на Дунавском кеју, на старом Шалиначком путу, угао улице 27. марта и Мајевичке, у насељу Милоја Ђака, у Шумадијској, на Папазовцу (код окретнице аутобуса), на Царини код Римског бунара, на Тргу Николе Крге и у Јабукару иза Кнез Михајлове улице.
За све додатне информације, а у циљу спречавања и стварања нових дивљих депонија, грађани могу да се обрате на email: komunalna.policija@smederevo.org.rs или на телефон 064/844-91-49 и 026/46-27-902.

Leave a Reply

Your email address will not be published.