И ове године „Пажљивко“ у акцији

ЗАШТИТНИ ПРСЛУЦИ И КЊИГА ПРАВИЛА ЗА ЈОШ 1000 ПРВАКА:

Савет за безбедност саобраћаја, републичка Агенција за безбедност саобраћаја и Град Смедерево и ове јесени кроз акцију „Пажљивко” првацима скрећу пажњу на то како да се заштите на путу од школе до куће и у саобраћају уопште.

Промотери акције стићи ће до 1000 најмлађих ђака на територији Смедерева у 19 основних школа. Том приликом, сви ће добити заштитне флуоресцентне прслуке који рефлектују светлост и „Пажљивкова правила“, књигу која на њима најприближнији начин обједињује све што је најважније када је реч о безбедности у саобраћају.
Бранислав Дробњаковић, председник градског Савета за безбедност саобраћаја и Горан Ивковић, начелник Одељења саобраћајне полиције у Смедереву, већ су посетили школе „Херој Срба” у Осипаоници, „Ђура Јакшић” у Малој Крсни, „Херој Света Младеновић” у Сараорцима и „Бранко Радичевић” у Лугавчини.
Том приликом, за прваке су одржана и предавања. Према Дробњаковићевим речима, реакција ђака је одлична, малишани са пажњом прате предавања, али истовремено и показују солидно знање из ове области интерактивно учествујући у разговору. Наравно, са великом радошћу примају корисне поклоне који су за њих обезбеђени.

Leave a Reply

Your email address will not be published.