У библиотеку стиже још много нових наслова

1 min read

ЗА НАБАВКУ КЊИГА МИЛИОН ДИНАРА:

На полице најстарије установе културе у нашем граду, стићи ће доста нових наслова, обезбеђених захваљујући средствима из градског буџета.

Тачније, град ће са 800 000 динара финансирати набавку нових књига док ће Народна библиотека из сопствених средстава уложити још 200 000. Као и сваке и ове године смедеревска библиотека организовала је колективну посету Сајму књига, а посебна пажња била је посвећена мањим издавачима. То је уједно и идеална прилика да се допуни понуда свих одељења
– Иако никада није довољно, ове године имали смо доста новца за набавку нових књига. Наш оснивач је издвојио значајна средства, прошле године имали смо упола мање новца – каже Марина Лазовић, директорка Народне библиотеке у Смедереву.
Такође, читаоцима поручује да ће и овога пута водити рачуна о њиховим жељама, јер, у библиотеци постоји књига дезидерата, у коју чланови уписују жељене наслове. Набављају се и књиге које су током године награђене, а преко електронских и штампаних медија прати се издавачка делатност и купују се најпопуларнија издања.
Нове књиге би требало да стигну средином децембра, а планирано је да међу њима буду књиге Мирјане Митровић „Хелена или о немиру“, Горанa Гоцићa „Последња станица Британија“, Бојанa Босиљчићa „Салон мртвих принцеза“, Светиславa Басарe“Пушачи црвеног бана“. Од страних аутора ту су Трејси Шевалије „Нови ученик“, Колсон Вајтхед „Подземна железница“, Роберт Еванс „Кратка историја порока“, а од капиталних издања „Културно благо Србије у хиљаду слика“…

Leave a Reply

Your email address will not be published.