Градоначелница поделила још 148 нових ауто седишта за бебе

1 min read

НАСТАВЉЕНА АКЦИЈА:

Град Смедерево већ годину и по дана спроводи акцију која је до пре пар месеци била јединствена у Србији, а на коју су се у међувремену угледале и неке друге локалне самоуправе. Наиме, родитељи свих беба, рођених у претходном периоду од последње поделе, добијају ауто-седишта. Од марта 2016. до данас у Смедереву се родиле 1.464 бебе. Све се безбедно возе.

Сваки пут када Град Смедерево дели ауто седишта за бебе, присуствујемо најлепшој слици на свету- младим родитељима, који у наручју држе своје бебе. О безбедности најмлађих, као учесника у саобраћају, град континуирано брине, овом и другим акцијама.
У име града и градског Савета за безбедност саобраћаја, желим, најпре, младим родитељима да честитам на приновама и желим да сваке године морамо да купујемо све више оваквих поклона, што значи да желимо да буде све више беба – рекла је обраћајући се родитељима градоначелница Смедерева, Јасна Аврамовић и додала: Акцију смо почели у марту 2016. године и од тада до данас у нашем граду родиле су се 1.464 бебе, што је податак који нас све заједно радује, а ми смо се постарали да свака беба од града добије ауто седиште на поклон. Безбедност вас и ваше деце, за нас је најважнија и зато настављамо да бринемо о свима. Уосталом, Град Смедерево константно брине о свим младим мамама, пре и после порођаја. Код нас све труднице, после трећег месеца трудноће могу да се јаве и да добију помоћ, као и породиље, након порођаја. Желимо свима да помогнемо да што више деце рађате – рекла је градоначелница обраћајући се родитељима, пре свега младим мајкама.
Присутни родитељи били су обрадовани овим гестом, али и осталим врстама маттеријалне помоћи за родитеље, труднице и породиље. Акцију је на иницијативу градоначелнице започео и успешно је спроводи градски Савет за безбедност саобраћаја.
Изузетно је важно да мала деца, посебно бебе, буду позади, у ауто седиштима, чак и на малом растојању – реако је члан градског већа и председник Савета за безбедност саобраћаја, Бранислав Дробњаковић. Родитељи греше мислећи да су им деца безбедна у наручју у возилима. Најбезбеднија су у ауто седиштима и зато је ова акција од велико значаја и пример и осталим локалним самоуправама у Србији.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.