Поверење Јелени Којић

1 min read

ИЗАБРАНО НОВО РУКОВОДСТВО ФОРУМА ЖЕНА СПС У СМЕДЕРЕВУ

Форум жена социјалиста Смедерева у наредном периоду предводиће Јелена Којић. Она је поверење добила на Изборној скупштини одржаној прошле суботе.

Њој ће у раду помагати три потпредседнице Татјана Павловић Огњановић, Јелена Живановић и Лидија Ристић. Чланови најужег руководства биће још народна посланица др Весна Ивковић, Љиљана Животић Живановић, Данијела Андрејевић, Јелена Станисављевић, Виолета Владушић, Јелена Милосављевић, Верица Јовановић, Јелена Стошић, Владица Тодоровић, Млађа Јовановић и Даница Петрић.
Председник смедервских социјалиста Милија Баровић, честитао је новом руководству на избору и нагласио да има много тога што може да каже о раду социјалисткиња у Смедереву. Ипак, један податак говори сам за себе – рекао је Баровић и додао:

Од четири потпредседника СПС у Смедереву три су жене, а посланик испред Подунавског округа је такође жена. То говори колико су жене активне и какав статус имају у нашој партији. Зато новоизабраном руководству желим пуно успеха и још боље резултате. Тако ће доказати да су са правом једна од најбољих организација, не само у Социјалистичкој партији Србије већ и у целој Србији. Могу да обећам да ће, као и до сада, имати велику подршку наше организације – истакао је први човек смедеревских социјалиста.
Много успеха у раду новоизабарном руководству пожелела је и др Весна Ивковић, народни посланик. Уз подсећање да Форум жена ради на друштвеној афирмацији и заштити права жена и родној равноправности, Весна Ивковић је истакла да је примарни циљ мотивисање грађана на заједнички рад на плану хуманитарно-образовног рада, али и јачању и омасовљењу партије.

Будимо ветар у леђа нашим друговима и ширимо левичарске идеје, социјалне правде и једнакости. Жене данас померају границе и разбијамо предсрасуде о женама у политици – рекла је поред осталог др Весна Ивковић.
Нова председница Форума жена СПС Смедерево захвалила се на указаном поверењу уз жељу да већ од наредне скупштине утврде планове рада у наредном периоду.

Од овог тренутка преузимамо нове обавезе у циљу унапређења положаја жена у свим областима живота, као и унапређењу економске независности жена. Такође, и борба за родну равноправност није завршена. Порадићемо и на друштвеној одговорности младих, њиховом активном учешћу у заједници са жељом да млади остану у Србији. Превасходни циљ биће омасовљење, сагледавање тренутног стања унутар Форума жена и његово унапређење кроз радионице и форуме – истакла је Јелена Којић.
Присутнима се обратила и секретарка Форума жена СПС Снежана Пауновић. Она је пренела поздраве председника партије Ивице Дачића и председника Форума жена др Славице Ђукић Дејановић новоизабраном руководству уз поруку да је странка преживела нешто што нико није могао да очекује.

Зато тврдимо да смо стожер политичког система. Можете да нас не волите, али морате да нас поштујете. Пробали су да нас униште, али у томе нису успели. Опет неки покушавају да нас кроз новинске ступце прозивају за нешто што није истина. Тако су се недавно окомили на нашег Мрку, највећег градитеља Србије. Тако то буде кад струку критикује аматеризам. Имамо на челу партије Ивицу Дачића,политичког виртоуза и највећег политичара данашњице чије домете многи нису достигли. Био је са нама кад нам је било најтеже, сачувао је партију када су многи хтели да нас униште и вратио нас у Владу 2006. године када смо подржали мањинску Владу Војислава Коштунице. Имајући све то у виду, јасно је да ће и свака наредна власт бити са социјалистима све док влада не буде социјалистичка – истакла је Снежана Пауновић.

Она је нагласила да Смедерево има такав ешалон жена какав нема ниједна политичка опција у Смедереву и то је, додала је Снежана Пауновић, нешто што гарантује бољу будућност.

Изборној скупштини Форума жена СПС Смедерево, поред поменутих, присуствовала је и народна посланица Снежана Богосављевић Бошковић, као и представници социјалиста из Велике Плане и Смедеревске Паланке.

Leave a Reply

Your email address will not be published.