Смедерево пред селидбом у нижи ранг такмичења

КОШАРКАШИ СМЕДЕРЕВА ДОЖИВЕЛИ ОСМИ УЗАСТОПНИ ПОРАЗ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ

Смедерево, лишено помоћи Војина Свилара, није могло озбиљније да се супротстави екипи Плане. Питање победника било је решено већ после првих 10 минута. Тај период игре Плањани су добили резултатом 25:8. Игра Смедерева донекле се консолидовала у другој четвртини коју су добили са 26:20 и укупан заостатак су са 17 свели на 11 поена. Нажалост, трећи период само је потврдио да Марко Капларевић нема екипу кадру да се бори са ривалима у Другој лиги Србије. Предвођени Костићем и Трајковићем, кошаркаши Плане додали су гас у трећој четвртини коју су добили резултатом 28:15. У последњих десетак минута домаћи су повукли ручну што су Смедеревци искористили да на крају пораз сведу на пристојних 11 поена мањка 90:79.
У екипи Смедерева најефикаснији је био Дарко Рнић са 26 поена и 12 скокова. Двоцифрен учинак имали су још Душан Ђорђевић са 17 и Филип Стојановић са 16 поена.
У домаћој екипи Трајковић је убацио 27, а Костић 24 поена. Смедерево се у 9. колу у петак шред својим навијачима састаје са Кликом из Ариља. Уколико и на овој утакмици буду играли без Војина Свилара шансе за прву победу су минималне. Мада, чак ис а њим у постави тешко да би екипа Марка Капларевића била у стању да се носи са одличном екипом Клика.
Већ сада је јасно, а многи су то знали и пре почетка лиге, да овај састав Смедерева није адекватан рангу такмичења. Можда је била боља варијанта да се иступило из Друге лиге Србије и са младом екипом, какву тренутно има Смедерево, кренути од најнижег ранга такмичења.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.