Нов кров за Веселе цветове од Новака и Јелене Ђоковић

1 min read

ФОНДАЦИЈА НОВАКА ЂОКОВИЋА ОБНАВЉА ВРТИЋ У СМЕДЕРЕВУ:

Вредност донације је 10 и по милиона динара, а новац ће бити искоришћен за санацију крова и столарије у вртићу на Царини.

Захваљујући бољем стандарду и отварању радних места, те квалитетном политиком запошљавања и систематске бриге о деци и осетљивим категоријама становништва, Смедерево сваке године постаје све богатијe децом. Велики број малишана, захтева и више вртића и зато је потребно не само да се адаптирају постојећи, већ и да се отварају и нови. Град Смедерево, заједно са Фондацијом Новак Ђоковић увелико ради на томе, јер је Фондација препознала жељу и амбиције смедеревске предшколске установе и зато је одлучила да учествује у пројекту обнове вртића „Весели цветови“, како би малишани добили нов кров и столарију.
У присуству градоначелнице др Јасне Аврамовић, директорке ПУ „Наша радост“, Мирјане Ћосић, као и Горане Џуџе Јаковљевић из Фондације, потписан је уговор којим је званично почела реализација пројекта.
Захваљујемо се фондацији Новака Ђоковића – рекла је приликом потписивања уговора, градоначелница Смедерева и додала: Ово није први пут да Фондација Новак Ђоковић сарађује са Смедеревом. Наиме, први пут, Новак Ђоковић посетио је смедеревске вртиће 2011. године, након што је постао амбасадор УНИЦЕФ-а, и то због добрих програма инклузије које спроводе смедеревски вртићи у склопу предшколске установе „Наша радост“ – подсетила је Аврамовић.
Надамо се да ћемо већ у наредних десетак дана кренути са радовима – изјавила је окупљеним новинарима представница Фондације Новак Ђоковић, Горана Џуџа Јаковљевић и напоменула: Вредност радова у овом пројекту је десет и по милиона динара, а новац ће бити уложен у реконсрукцију крова и замену столарије, што ће допринети знатно бољим условима за боравак деце у овом објекту.
Овом донацијом деца ће добити квалитетније образовање и васпитање у нашој установи, уз много боље услове. Свако од наших 345 деце, довешће своје комшије и ми ћемо организовати нове облике сарадње и проширићемо нашу делатност. Посебно смо захвални граду што нас подржава – рекла је директорка ПУ „Наша радост“, Мирјана Ћосић. Ово је већ трећи пут да сарађујемо са фондацијом Новак Ђоковић. Први пут 2011. када је потао амбасадор УНИЦЕФ-а, посетио је наш вртић на Папазовцу, а годину дана након тога добили смо донацију за адаптацију вртића у Липама.
Градоначелница Јасна Аврамовић, истакла је на крају, да је Смедерево један од ретких градова у Србији, где готово свака градска или сеоска месна заједница има вртић:
На листи чекања је 270–оро деце и ми интензивно радимо да ускоро Месна заједница Доњи град добије вртић површине око 300 квадрата. Такође, радимо и на томе да обезбедимо простор од 400 кваддрата за вртић у Месној заједници Карађорђев дуд. Листа чекања оптерећује, обавезује, али и радује, јер значи да имамо све више деце и да нам стандард расте, а нас обавезује да им обезбедимо добре услове за боравак, раст и напредак

Leave a Reply

Your email address will not be published.