Настављени радови у улици Ослобођења, на Царини и у десет села

ДО КРАЈА ГРАђЕВИНСКЕ СЕЗОНЕ МНОГО ПОСЛА У ГРАДУ И СЕЛИМА

До краја грађевинске сезоне планирани још и радови у улицама Душка Радовића, Станка Љубостиње и на Коларском путу, од пумпе до раскршћа са обилазницом. Почели радови на асфалтирању улица у десет села, у дужини од 5. 243 метра.

Радници „Неимар пута из Салаковца“ крајем прошле недеље почели су асфалтирање другог дела улице Ослобођења. Пре недељу дана, коловоз је рехабилитован и потпуно пресвучен новим асфалтом у првом делу ове улице, од насеља Ковачићево до раскрснице са Кајмакчаланском.
Ова улица мора да се ради у етапама, због дужине и потребе за затварањем, односно слободним пролазом возила у другим деловима саобраћајнице која је дуга 970 метара и спаја Ковачићево са Царином – каже Мирко Ђурић, члан градског већа ресорно задужен за инфраструктуру, месне заједнице и спорт.
До краја грађевинске сезоне биће завршена ова саобраћајница. У трећој фази асфалтираћемо је до краја, од Мостарске до Римског бунара. Такође, извршена је припрема још две улице за асфалтлирање – Душка Радовића и Станка Љубостиње и очекујемо да са првим лепим данима почне и асфалтирање и тих саобраћајница. У петак је кренула и реконструкција школског дворишта у школи у Удовицама, а планирамо да краја грађевинске сезоне да завршимо и рехабилитацију коловоза на Коларском путу, у дужини од 650 метара, од пумпе до раскрснице са обилазним путем – додаје Ђурић.
Почели су и радови на асфалтирању у оквиру посла такозваног периодичног одржавања путне инфраструктуре у десет села на територији града Смедерева. Реч је о уговору са фирмом „Блаумајстер“, која је овај посао добила на тендеру. Вредност улагања је 17 милиона 161 хиљада динара, а биће постављено чак пет километара и 243 метра новог асфалта. Радиће се улица Карађорђева, у дужини од 488 метара у Врбовцу. У Добром долу биће рехабилитована улица Милоша Обреновића, дуга тачно 400 метара. Највећи посао биће у Михајловцу, где ће бити рехабилитован коловоз дужине 895 метара у улици Светозара Марковића (од задруге према Јеремићима). У Раљи ће бити асфалтирана улица Живојина Мишића, дуга 600 метара, у Колрима ће се радити на обнови асфалта у неколико улица, уличица и сокака (други део Коларчеве – 600 метара, Железничка 300 метара, уличица из Коларчеве дуга 150 метара и сокак из Народног фронта, дуг тек 60 метара).
У Сеонама ће бити асфалтирана једна од галвних улица дуга 457 метара, а у Куличу обновљена Хајдух Вељкова, дуга 466 метара. Исте дужине је и Лалићева улица у Лугавчини. У Малој Крсни обновиће се асфалт у Моравској, у дужини од 323 метра, док ће у Сараорцима бити рехабилитована улица 7. јула, дуга чак 855 метара.
Подсетимо, раније, током ове године већ је у 16 села, кроз периодично одржавање путне инфраструктуре уложен 21 и по милион динара и изграђено је или рехабилитовано 6.646 метара сеоских путева и улица.

Leave a Reply

Your email address will not be published.