Додела признања на свечаној академији

ДАН ГРАДА СМЕДЕРЕВА 2017.

Дан града биће обележен у суботу, 25. новембра, од 19 сати у Великој дворани Центра за културу.

Том приликом биће одржана свечана академија. Кроз обележавање Дана града негујемо спомен на дан када је 1805. године турски заповедник, диздар Мухарем Гуша предао кључеве смедеревске тврђаве вођи српских устаника вожду Карађорђу.
Обележавајући Дан града Смедерева подсећамо се и на почетне кораке у успостављању модерне српске државе, као и на враћање Смедереву статуса политичког и културног центра. Предаја кључева смедеревског града у руке вожда Карађорђа омогућило је да Смедерево постане седиште Правитељствујушчег совјета сербског који је као централни орган власти у устаничкој Србији радио на побољшању друштвеног, економског и културног стања.
Програм свечане академије обухвата приказивање ретроспективног филма о активностима у граду током претходних годину дана, обраћање градоначелнице Смедерева др Јасне Аврамовић, као и доделу признања појединцима и организацијама који су својим радом допринели развоју града Смедерева.
У уметничком програму обележавања Дана града учествују Градски женски хор „Кир Стефан Србин“, Ансамбл народних игара и песама Смедерево, као и академско културно уметничко друштво „Шпанац“ из Београда.
Улаз на програм је слободан.
Бесплатне улазнице можете подићи на билетарници Центра за културу Смедерево.

Leave a Reply

Your email address will not be published.