До краја године ново игралиште за спортове на отвореном

1 min read

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ДВОРИШТА ШКОЛЕ У УДОВИЦАМА

Посао вредан 5,1 милион динра, заједничка је инвестиција Министарства привреде и Града Смедерева, а обезбедиће терене за мали фудбал, рукомет, одбојку и баскет.

У наредних 30 дана трајаће радови на реконструкцији школског дворишта у школи у Удовицама. По завршетку посла, малишани, али и одрасли из овог села, добиће на коришћење терен за мале спортове, који је недостајао за часове физичке културе, али и рекреације старијих у селу.
Захваљујући великом ангажовању локалне самоупрве, успели смо да почнемо радове још током ове грађевинске сезоне, која је због добрих времених прилика потрајала, ево, скоро до краја године – рекао је приликом посете школи у Удовицама на почетку радова на реконструкцији школског игралишта, Миша Ивковић, помоћник градоначелнице за област образовања – Вредност радова је 5 милиона и 100 хиљада динара. Половину суме обезбеђује град Смедерево из буџета, а друга половина је донација Министарства привреде – Ова подручна школа у Удовицама, која припада ОШ „Димитрије Давидовић“, има велики број ученика, који ће добити ново реконструисано школско двориште.
Према плану реконструкције, ово двориште биће савремено уређено и опремљено свим справама и теренима за мале спортове. Рок за завршетак радова је 30 радних дана. Игралиште ће моћи да користе ученици, али и деца из вртића, који се налази тик уз школу- каже Миша Ивковић и додаје: Овај терен, наравно, моћи ће да користе и сви мештани Удовица. Овај посао наставак је квалитетне бриге Града Смедерева и градоначелнице о свим мештанима градских, али и сеоских месних зајендница. Ми желимо да сви житељи града и села имају потпуно исте услове за живот.
Колико смо успели да видимо у пројекту, али и да сазнамо од наставника и деце, који су са одушевљењем дочекали почетак радова на уређењу школског дворишта, игралиште ће бити потпуно савремено опремљено са уређеним теренима за мали фудбал, односно рукомет, али и баскет и одбојку.

Leave a Reply

Your email address will not be published.