Смедеревци у кризи

ОДБОЈКАШИ СМЕДЕРЕВО ЦАРИНЕ ПОРАЖЕНИ ОД ФУТОГА НА ДОМАЋЕМ ТЕРЕНУ

Одбојкаши Смедерево Царине дефинитивно се налазе у великој кризи. У дугом делу сезоне одиграли су шест утакмица и забележили су четири пораза и само два тријумфа. Последњи, четврти, пораз од Футога само је потврда чињенице да је екипа Душана Калинића у кризи. Смедеревски одбојкаши у првом делу сезоне лако су на гостовању у Футогу дошли до максималне победе. Чињеница је да је екипа Душана Калинића квалитетнија од Футожана али то у суботу у Дворани Смедерево нису потврдили. После лако добијеног првог сета, када су госте оставили на 17 поена, смедеревски одбојкаши као да су помислили да ће се гости предати. Десило се управо супротно. Футожани су одговорили истом мером у другом сету – 25:17. Победник је одлучен у трећем сету који су гости решили у своју корист резултатом 27:25 иако су Смедеревци имали три сет лопте. Губитак тог дела игре потпуно је деморалисао домаћина који је готово без првог отпора изгубио и четврти сет резултатом 25:19.
– Добро смо отворили утакмицу и први сет решили у нашу корист. У другом сету при резултату 13:12 правимо почетничку грешку и од тог поена креће све низбрдо. У трећем периоду на сет лопту грешимо сервис и они успевају да окрену и добију исти. Четврти сет је у потпуности припао гостима. Заслужена победа гостију који су пре свега имали много више жеље за победом и надиграли су нас у свим елементима – био је искрен после утакмице стратег смедеревских одбојкаша Душан Калинић.
Оправдање донекле може да буде неиграње Ристића и Богосављевића као и чињеница да због обавеза на радном месту, школи и болести, Калинић није био у ситуацији да на најбољи начин одради припрему за меч са Футогом. Прилику за поправни одбојкаши Смедерево Царине имаће наредне суботе, када пред својим навијачима, дочекују Топличке Витезове из Куршумлије који су у протеклих 16 кола забележили исто толико пораза.

Leave a Reply

Your email address will not be published.