Деца из „Сунца“ имају неколико важних порука…

У ГИМНАЗИЈИ И ОВЕ ГОДИНЕ ИЗЛОЖБА РАДОВА:

Отворена традиционална изложба ликовно – креативних радова деце, младих и одраслих особа са сметњама у развоју коју организује Установа за дневни боравак „ Сунце“ у Смедереву

У холу Гимназије постављени су ликовно креативни радови деце младих и одраслих особа са сметњама у развоју установе „Сунце“, а осим њих, учествовала су и деца из Удружења за помоћ МНРО као и ученици петог разреда основне школе „Бранислав Нушић“ са којима ради дефектолог Марије Лекић. Укупно, изложене радове је стварало близу 50 учесника. Овде су технике различите, цртало се фломастером, темперама, ту је колаж, технике папиром или комбиноване, уз природне материјале и боје, комбинацију цртежа и сецкања или бојења папира. Деца у изради ових радова учествују уз нашу велику помоћ јер они сами заиста не могу то да ураде – каже Мара Адамов Карапанџа, васпитач и терапеут у установи „Сунце“.
Све окупљене поздравила је директорка установе, Биљана Милошевић, напомињући да би током године и чешће требало у први план истицати све проблеме који прате живот особа са инвалидитетом: Првенствено мислим на сиромаштво, незапосленост, па и у сегменту образовања мада последњих година држава и локална самоуправа одвајају значајна средства за унапређење услуга социјалне заштите. Наша установа сваке године обележава Светски дан особа са инвалидитетом, а изложба коју традиционално организујемо приказује са колико труда се иначе у нашој установи приступа раду – нагласила је Милошевић.
Наредни сусрет са суграђанима, деца и млади из „Сунца“ заказали су за 22. децембар, када ће у Центру за културу још једном поручити да јелке треба да цртамо, а не да их сечемо.

Leave a Reply

Your email address will not be published.