Слога тројкама “убила” Смедеревце

1 min read

СМЕДЕРЕВСКИ КОШАРКАШИ ПОКЛЕКЛИ ПРЕД ШУТЕРСКИ РАСПОЛОЖЕНИМ КРАЉЕВЧАНИМА

Покушали су кошаркаши Смедерева да победом над Слогом дођу до какве-такве прилике да до краја шампионата избегну елиминацију из Кошаркашке лиге Србије. После првог полувремена деловало је да су на добром путу. Екипе су после првих 10 минута биле поравнате 17:17. У другој четвртини нешто боља игра домаћина крунисана је вођством од 6 поена предности – 44:38.
Малобројни верни навијачи и присталице КК Смедерево понадали су се да екипа Зорана Тодоровића у наставку може да треће првенствене победе. Све је отишло у неповрат када су гости у завршници треће четвртине са неколико везаних тројки преокренули резултат и пред последњих 10 минута стигли до девет поена предности 67:58. Смедеревци су у трећој четвртини примили чак 27 поена. Њихова игра распала се и у последњој четвртини када су гостима дозволили да постигну 30 поена за коначних Слога 97 – Смедерево 79.
Гости су били одлични у шуту за три поена. Постигли су 15 тројки из 31 покушаја. Смедеревци су на другој страни из 16 покушаја убацили само шест тројки. Када се томе дода податак да су домаћи имали само 21 скок (18+3) наспрам 36 ривала (24+12) јасно је да ништа осим убедљивог пораза није могло да се очекује.
Можда би ствар испод коша била другачија да је Зоран Тодоровић могао да рачуна на Грузијца Битадзеа. Нажалост, он је овог викенда бранио боје јуниора Меге на квалификационом турниру за одлазак на финални турнир јуниорске Евролиге.
Кошаркаши Смедерева у наредном колу, поново пред својим навијачима, играју са екипом Младост Адмирал која покушава да избори пласман међу четири најбоље екипе у КЛС, а самим тим и пласман у Супер лигу Србије.

Leave a Reply

Your email address will not be published.