Смедеревским веслачима три сребра

У НОВОМ САДУ ОДРЖАНО ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО НА ЕРГОМЕТРИМА

Овогодишњи шампионат Србије у веслању на ергометрима у Новом Саду окупио је рекордних 533 такмичара. У врло јакој конкуренцији, веслачи Смедерева освојили су три сребрне медаље.
Одличан резултат остварио је Александар Филиповић. Он је у сениорској конкуренцији дуго водио али је у финишу попустио и дозволио да га претекне веслач Партизана Игор Луцић. Репрезентативац Смедерева нема за чим да жали, а резултат у Новом Саду показао је добар рад у досадашњем припремном периоду, као и да је одрадио добре припреме у Паризу пред “Ергометријаду” и сезону која стартује почетком априла.
Преостале две сребрне медаље освојили су пионири, Вук Марковић у скифу и Младен и Вељко Вукашиновић и дубл скулу.
У конкуренцији лаких сениора Данило Селаковић био је солидан седми. Урош Димитријевић, Никола Селаковић и Андрија Стојковић заузели су у коначном поретку девето, једанаесто и дванаесто место. За разлику од сениора Б, јуниори ВК Смедерево остварили су боље резултате. Марко Јовановић био је четврти, Алекса Перовић шести док је Марко Торбица у конкуренцији 51. веслача заузео 29 место.
Убедљиво највише такмичара било је у конкуренцији кадета. За што бољи пласман надметало се чак 116 веслача. Од смедеревских веслача очекивао се бољи резултат. Најбољи пласман остварио је Алекса Гаровић који је у генералном пласману био тек 54.

Leave a Reply

Your email address will not be published.