Рекордом потврдио одлазак на Европско првенство

ПЕТАР АДАМОВИЋ ЛИЧНИМ РЕКОРДОМ НА КУПУ ССС ПОТВРДИО ОДЛИЧНУ ФОРМУ

Млади смедеревски пиштољаш Петар Адамовић још једном је потврдио да позив за наступ на предстојећем Европском првенству у Марибору није случајно стигао на његову адресу. Адамовић је на трећем колу Купа Стрељачког савеза Србије у Б програм, одржаном у Београду, новим личним рекордом од 565 кругова освојио златну медаљу у конкуренцији млађих јуниора.

Само круг је од медаље делио и Ану Тодоровић у категорији млађих јуниорки. Она је са 357 кругова заузела четврто место.
Вељко Илић је после две бронзе на претходна два кола, у Београду освојио сребро са 586 кругова. Пушком је одличан био и Немања Адамовић, млађи брат Петра Адамовића, који је у конкуренцији кадета са 577 кругова био пет у конкуренцији кадета и девети код млађих јуниор.
Пета је била и кадеткиња Наталија Тасић, најбоља млада спортисткиња Смедерева. Резултат од 391 круга донео јој је седмо место у категорији млађих јуниорки.
У финале овог престижног домаћег такмичења за младе стрелце од представника СД Смедерево пласирали су се пушком у својим категоријама Вељко Илић и Немања Адамовић, и Наталија Тасић у обе категорије, као и пиштољем Петар Адамовић и Ана Тодоровић.

Leave a Reply

Your email address will not be published.