Даћемо шансу младим и талентованим играчима

ФУДБАЛЕРИ МИХАЈЛОВЦА У ПРИЛИЧНО ИЗМЕЊЕНОМ САСТАВУ ДОЧЕКУЈУ НАСТАВАК ПРВЕНСТВА СРПСКЕ ЛИГЕ ЗАПАД

ФК Михајловац приводи крају припреме за наставак првенствене трке у шампионату Западне групе Српске лиге у поприлично измењеном саставу. Дишић је каријеру наставио у суперлигашу Јавору из Ивањице, Миовићева дестинација је Хонг Конг, Јовановић се запутио у Немачку, а у комшијски Пролетер из Вранова отишао је Ивковић. Нови играчи екипе коју води Драган Ђорђевић су Миловановић из Шапина, Цветковић из РСК из Раброва, Богдановић из Смедерева, Николичић из Карађорђа и Маринковић из Подунавца, а десеторица су прикључена првом тиму из омладинског и кадетског погона овог клуба.
– Неколико младих играча се наметнуло током овог припремног периода и то је у овом тренутку најважније. Неки од њих одиграли су свих шест контролних утакмица током ових припрема. До сада смо одиграли са БСК Борчом од које смо изгубили са 3:2, иако смо водили дуго са 2:1, Са Параћином смо играли две утакмице, једну смо изгубили 2:1, а на другој је било 1:1. Са Шумадијом, са којом се састајемо у првом колу наставка, играли смо 2:2. Са Ковином смо играли такође нерешено 1:1. До првог кола наставка чекају нас још провере са Шапинама и генерална проба са Сопотом.
Стратегија клуба у другом делу сезоне је опстанак и формирање младог тима са играчима од којих се очекује да у догледно време помогну Фудбалском клубу Смедерево да се пласира у виши ранг. Из ФК Михајловац поручују да ће увек изаћи у сусрет Фудбалском клубу Смедерево уколико буду заинтересовани за неког њиховог играча.

Стратег ФК Михајловац проглашен је тренером године у избору Градског фудбалског савеза Смедерево. То му је треће овакво признање, али прво од Градског фудбалског савеза. Претходна два добио је од Савеза спортова Смедерево.
– Захвалан сам Градском фудбалском савезу и њиховом руководству. Жао ми је што нам је фудбал пао на овако ниске гране. Желим такође да се захвалим градској управи, а пре свега градоначелници која у великој мери помаже смедеревском фудбалу. Мислим да велику улогу у овој награди имају челни људи фудбалских клубова Смедерево и Михајловац.

Leave a Reply

Your email address will not be published.