Врањанке намучиле Смедеревке

1 min read

ОДБОЈКАШИЦЕ СМЕДЕРЕВА ПОСЛЕ ВЕЛИКОГ ПРЕОКРЕТА ДО НОВЕ ПРВЕНСТВЕНЕ ПОБЕДЕ

Смедеревске одбојкашице поново су пред домаћом публиком одиграле меч у пет сетова. За разлику од окршаја са одличном екипом ФОК из Београда, када су изгубиле добијени меч, против екипе Врања стигле су до шесте победе када се мало ко томе надао.
Гошће су одиграле одлично у прва два сета и релативно лако, са 25:18 и 25:21, стигле до капиталног вођства од 2:0. Победника сусрета 10. кола Прве лиге Србије одлучио је трећи сет. Домаће су овај период игре решиле у своју корист резултатом 28:26, мада не би било незаслужено и да су гошће забележиле победу. Осокољене освајањем трећег сета домаће одбојкашице зналачки су кажњавале сваку грешку одбојкашица Врања и веома брзо стижу до 25:17 и изједначења у сетовима.
Ништа мање неизвесности али и драме није виђено у петом сету. Пробраније и сналажљивије у тренуцима када се ломио резултат биле су домаће одбојкашице који су до два слађа бода стигле тријумфом у петом сету резултатом 15:13.
– У дербију кола са Врањем, кренуле смо слабије у меч, са доста сервис гресака и слабијом игром у нападу и то је довело до резултата 0:2. У трећем сету смо увиделе грешке и доста побољшале пријем и сервис, и то је преокренуло цео меч у нашу корист и тако стигле до 2:2 у сетовима. То нам је дало снагу да окончамо утакмицу у петом сету. Јако важна утакмица за нас јер смо изгубиле неочекивано од Ужица и сто нам даје крила за даљи ток такмичења и још бољи пласман табели – рекла је после утакмице либеро екипе Смедерева Маријана Раковић.
Смедеревке последњем колу јесењег дела првенства очекује тешко гостовање у Горњем Милановцу. Екипа Такова има исти учинак као и Смедерево, шест победа и четири пораза. Маријана респектује ривала, али обећава да ће Смедеревке учинити све да се са овог гостовања врате непоражене.
– Неће бити ни мало лако,борићемо се да победом завршимо први део сезоне и тако лакше започнемо други део са још вие оптимизма – нада се Маријана Раковић.
На табели води ФОК са учинком од 9 победа и само једним поразом. Уб и Београд деле друго место са учинком 8-2. Таково, Смедерево и Омладинац деле од четвртог до шестог места са 6 победа и 4 пораза.

Leave a Reply

Your email address will not be published.