Планирани буџет за наредну годину виши од четири милијарде

У ПЕТАК ЗАСЕДА СКУПШТИНА:

Одборници ће, у петак 22. децембра заседати по 12. и највероватније последњи пут у овој години. Чека их обиман дневни ред од 16 тачака са још око 40 подтачака…

Прва тачка обједињује најважнија питања из области финансија – измене и допуне одлуке оовогодишњем, а затим и предлог буџета за наредну годину којим су планирана средства у износу од четири милијарде и 34 милиона. Уследиће извештај независног ревизора о ревизији конолидованог завршног рачуна за 2016. годину, као и информације о приходима и расходима градског буџета за шест и девет месеци 2017. Последња у том низу је тачка којом се одборницима предлаже усвајање предлога одлуке о реализацији буџета који се односи на услуге социјалне заштите наредној години.
Друга тачка се односи на измене кадровског плана Градске управе за текућу, као и усвајање истог за наредну годину. Такође, Скупштина би требало да се изјасни и потврди прибављење непокретности, односно простор за вртић који је, како је раније најављивано потребан на територији МЗ Доњи град. Судећи по спроведеном поступку, за пословни простор од 243 квадрата у Карађорђевој 58, биће издвојена близу 231 000 евра (у динарској противвредности).
Уз остале тачке, добар део седнице биће посвећен јавним предузећима јер је осим измена дела Статута Водовода, поделе добити ГСА и Зеленило и гробља, на дневном реду и допуњавање и измене плана пословања за 2017. (Урбанизам, Водовод, Паркинг сервис, Зеленило и гробља, Градска стамбена агенција, Грејање), а након тога биће разматрани и планови рада јавних предузећа и установа за 2018. годину.
Као 15. тачка су предлози аката у вези са спровођењем комасације на подручју Шалинца, Кулича и Смедерева.
Иако обједињавање бројних тачака уједно значи и мање време за дискусију по свакој од њих, имајући у виду да су на дневном реду веома важна питања (и буџет и планови јавних предузећа за наредну годину) за очекивати је да 12. седница потраје дуже него што је то био случај са претходних неколико заседања.

Leave a Reply

Your email address will not be published.