И Колубара однела бодове из Смедерева

1 min read

КОШАРКАШИ СМЕДЕРЕВА ЈЕСЕЊИ ДЕО ПРВЕНСТВА ДРУГЕ ЛИГЕ ЗАВРШИЛИ ПОРАЗОМ

Јесењи део првенства Друге лиге Србије кошаркаши Смедерева окончали су поразом. Смедеревцима је 13-и пораз нанела Колубара из Лазаревца резултатом 78-68 (16:14, 29:13, 19:20 и 14:21).
Искусна екипа из Лазаревца остварила је заслужену победу захваљујући одличном другом периоду у коме су постигли 29, а примили само 13 поена. Домаћи су се добро држали у првој четвртини коју су изгубили резултатом 16:14.
Друго полувреме припало је екипи Ивана Мијатовића али је то било довољно само за частан пораз од 10 поена разлике.
– Ово што се данас видело је реалност Кошаркашког клуба Смедерево. Није то ни било толико лоше. Нажалост, једна слаба четвртина је била довољна за нови пораз. Имамо такав фонд играча. Играмо и даље без Свилара. Ако би се он опоравио мислим да би све било другачије. Моци дају све од себе, то је чини ми се најбитније. Добро тренирамо али нам искуство недостаје. Колубара има пуно искусних и добро плаћених играча и само су оправдали улогу фаворита. Осим Рнића и Стојановића, који имају много оваквих утакмица у каријеру, свима осталим је ово прво озбиљније сениорско такмичење. Надам се да ће, упркос поразима, Кошаркашки клуб Смедерево добити неколико играча у годинама које следе. Ту пре свега мислим на Лазића, Јовановића, Симић, па и Душана Ђорђевића…- рекао је после утакмице Иван Мијатовић тренер смедеревских кошаркаша уз наду да ће у другом делу сезоне екипа успети да прекине серију пораза.
Против Колубаре, најефикаснији у екипи Смедерева били су Рнић са 18, Стојановић са 17, Ђорђевић са 13, а Лазић је убацио солидних 11 поена. У гостујућој екипи квалитет и класу потврдио је Симић са 25 погодака. Весковић је постигао 21, а Јокић 11.
Екипа ће остати на окупу још неколико дана када следи краткотрајна пауза због новогодишњих празника. Након тога почињу припреме за други део првенства које стартује 20. јануара 2018. године.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.