Први пут лекар и лекови за осам хиљада житеља Ковачићева

СВЕЧАНО ОТВОРЕНИ АМБУЛАНТА И АПОТЕКА У НАСЕЉУ КОВАЧИЋЕВО

Ово насеље, које је према званичним подацима међу највећим у граду никада до сада није имало амбуланту нити апотеку. Модерно опремљена амбуланта радиће за почетак средом и петком од 7 до 14 часова, а касније, када пацијенти буду пребацили картоне у нову амбуланту, планиран је свакодневни рад у истом термину. Радно време апотеке за почетак исто као и амбуланти и пратиће режим рада амбуланте убудуће.

Пре три године, Градска управа, градоначелница и одборници Скупштине града са територије Ковачићева, почели су акцију обезбеђивања простора и свих потребних административних услова за отварање амбуланте и апотеке у овом насељу. Жеља неколико генерација људи који су насељавали овај део града и учинили га једним од највћеих насеља у Смедереву, коначно се остварила јуче. Амбуланту и апотеку свечано је отворио председник скупштине града, Богољуб Спасојевић.
Поштовани пријатељи, грађани ове месне заједнице и насеља Ковачићево, најпре желим да пренесем поздраве градоначелнице Смедерева, докторке Јасне Аврамовић, која је данас желела да буде са вама у овом свечаном дану, али је због преузетих обавеза у име града морала да отпутује за Београд. Ја сам овлашћен да Вам се обратим у њено име – рекао је обраћајући се грађанима председник скупштине Града Смедерева – Смедерево је све време улагало напоре да све месне заједнице, градска и сеоска насеља имају амбуланте и апотеке и адекватну здравствену заштиту. Желим Вам да амбуланту користите превентивно и да у њој имате превентивне и контролне прегледе, а да је што мање користите због болести. Такође, град је учинио све да на евиденцији Националне службе за запошљавање нема незапослених лекара и ми смо то и остварили. Овде ће Вас лечити најбољи лекари и имаћете најбољу здравствену заштиту.
Амбуланта ће за сада да ради два пута недељно, средом и петком од 7 до 14 часова – рекла је обраћајући се грађанима, директорка Дома здравља Светлана Михић – Јовановић и додала: Наравно, наш циљ је да имамо што више пацијената и како се буду пријављивали и преносили картоне овамо, ми ћемо проширивати наше радно време. Ова амбуланта ће значајно растеретити наше амбуланте у Дому здравља и на Царини и представљаће значајну предност у пружању квалитетне здравствене заштите за више од осам хиљада људи у овом великом насељу.
Паралелно са амбулантом радиће и новоотворена апотека, на супротном углу зграде у улици Јосипа Фајла, у објекту који је Еврпска унија поклонила граду за смештај расељених и избеглих лица и социјално угрожених породица. Директор ЗУ ,,Апотека Смедерево,, Славица Ботић задвољна је чињеницом да ће смедеревска апотекарска установа проширити асортиман својих услуга и да ће понудити медикаменте и помоћна лековита средства и овако великом насељу какво је Ковачићево.
Ово је наша двадесета апотекарска јединица. За почетак радиће средом и петком од 7 до 14 часова, а наравно, уколико се буде развијао посао и ако грађани буду задовољни ми ћемо проширити радно време. – каже Славица Ботић. – Презадовољни смо што смо после вишегодишњих напора успели да опоремимо овај дивни простор и што ће ова амбуланта, са нашом апотеком, означити тренутак општедруштвеног напретка у овом делу града.
Грађани су били презадовољни отварањем амбуланте и апотеке у овом делу града. Сан који су сањали коначно је досањан. Житељи овог дела града неће више морати да путују више од четири километра до цнетра града и прве апотеке и амбуланте. Поред бројних мештана који су уживали у послужењу и позитивном комшијском расположењу, предњачила је породица Митровић, Јованка и Милорад, који су пре много година започели акцију отварања амбуланте, проналажењм локације и сталним радом на терену. Поред послужења, представници ЗУ Апотека Смедерево, обрадовали су житеље Ковачићева пригодним поклонима за боље здравље и срећну заједничку Нову годину у новој амбуланти и апотеци.

Leave a Reply

Your email address will not be published.