Најбољи Никола и Јасмина

1 min read

САВЕЗ СПОРТОВА СМЕДЕРЕВО ПРОГЛАСИО НАЈБОЉЕ ПОЈЕДИНЦЕ И ЕКИПЕ У 2016. ГОДИНИ

Смедеревски спорт, можда, у последњих неколико година нема резултате попут оних с почетка новог миленијума. Ипак, упркос свим проблемима, спорт у Смедереву опстаје и доказује да није увек све у парама. Нажалост, овогодишњи избор најбољих потврдио је тезу да су у претходних неколико година беспарицу највише осетили спортови са лоптом.
Тиме је, на неки начин, био олакшан посао Управном одбору Савеза спортова Смедерево који је у петак прогласио најбоље спортисте, спортске раднике и екипе. Признање намењено најбољем спортисти Смедерева у сениорској категорији отишло је у руке Николи Стошићу, прошлогодишњем прваку Европе у кик боксу у дисциплини лоу кик, освајачу сребрне медаље са Светског купа у Будимпешти и шампиону Србије. Дилеме није било ни код избора најбоље спортисткиње. Вицешампионка Србије малокалибарским пиштољем у појединачној и екипној конкуренцији и освајач бронзане медаље на Купу Србије, Јасмина Миловановић поново је изабрана за најбољу спортисткињу Смедерева.
Доминација стрелаца Стрељачке дружине Смедерево потврђена је у конкуренцији младих спортиста. Најбољи млади спортиста је Вељко Илић који је у 2016 години освајао медаље у свим категоријама од кадетске до сениорске. За најбољу младу спортисткињу Смедерева изабрана је Наталија Тасић.
Најбоља мушка сениорска екипа је Кик бокс клуб СД комбат чији су такмичари у 2016. години, уз две титуле европског првака, на државном првенству освојили пет златних медаља у кадетској, јуниорској и сениорској конкуренцији. Њихов тренер Дејан Павић, очекивано, изабран је за тренера године.
Најбоље женска екипа, без премца, у 2016. је Женски рукометни клуб Млади радник који се прошле године супериорно пласирао у Супер Б лигу. Најбоља млада мушка екипа су кадети Кошаркашког клуба Смедерево, док је најбоља млада женска екипа Женски одбојкашки клуб Техничар. Веслачи Смедерева Вељко Симић и Андрија Стојковић најбоља су млада екипа у појединачном спорту, док је то исто признање у конкуренцији женских екипа припало Стрељачкој дружини Смедерево.
Признање за спортски подвиг године припало је Кошаркашком клубу Смедерево за прошлогодишњи наступ на завршном турниру Купа Радивоја Кораћа. Награда за животно дело припала је Илији Јовшићу бившем тренеру Веслачког клуба Смедерево.
Управни одбор наградио је и петоро најуспешнијих спортиста са инвалидитетом. Најбољи међу најбољима су Зоран Петковић (Стрељачка дружина Р-50), Марија Ристић (Спортско удружење глувих и наглувих Деспот), Илија Јаковљевић (Друштво за спорт и рекреацију инвалида Смедерева), Дејан Оклобџија (СТИКС) и Борко Панић (Стрељачко-стреличарски клуб ОСИ Ђурађ Бранковић).
Пре свечаног проглашења најбољих у избору Савеза спортова Смедерево, Градски фудбалски савез Смедерева прогласио је за најбољег фудбалера Смедерева Јована Лазаревића нашег суграђанина и репрезентативца Србије који брани боје Еуро Мотуса из Београда. Најбоља екипа у 2016. години је, као и прошле, Клуб малог фудбала Смедерево док је за најбољег тренера изабран стратег Фудбалског клуба Михајловац Драган Ђорђевић.

Leave a Reply

Your email address will not be published.