Бесплатна пројекција дигитално рестаурисаног филма „Ко то тамо пева“ у Смедереву

ПРОЈЕКАТ ВИП КИНОТЕКА УСКОРО У 10 ГРАДОВА СРБИЈЕ:

Дигитално рестаурисани филм ,,Ко то тамо пева’’ ће, након београдске гала премијере, бити приказан у Смедереву, у среду 17. јануара у Центру за културу у 20 часова.

Љубитељи филма ће моћи бесплатно да погледају ово култно остварење, сада у врхунском квалитету слике и тона, као и да уживају у познатим репликама које се и дан данас цитирају.
Филм Слободана Шијана први је наслов који ће бити дигитално рестауриран у оквиру пројекта „Вип Кинотека“, захваљујући сарадњи Југословенске кинотеке и компаније Вип мобиле. Након пројекције у Смедереву ,,Ко то тамо пева’’ ће бити приказан и у Крагујевцу, Новом Саду, Нишу, Ужицу, Суботици, Чачку, Сопоту, Лесковцу и Ваљеву.
„Вип Кинотека“ има за циљ да сачува и заштити неке од најпознатијих наслова седме уметности који су проглашени за национално културно добро од великог значаја. Овим пројектом који тренутно обухвата десет филмских остварења од националног значаја снимљених у периоду од 1967. до 1993. године, започет је дуго очекивани процес дигиталне рестаурације српског филмског наслеђа.
У наредних годину дана филмска публика широм Србије ће имати прилику да поново погледа највећа остварења Живојина Жике Павловића, Горана Марковића, Жике Николића, Срђана Карановића и других.

Leave a Reply

Your email address will not be published.