Новим догађајима и попустима за основце наставља се Чаробна зимска бајка

1 min read

КЛИЗАЊЕ ОД РАНОГ ЈУТРА ДО ПОНОЋИ

Уведена нова смена за врхунске клизаче, од 22,30 до 23,30. Од 10 до 16 часова сваког дана бесплатно клизање за све основце (плаћа се само изнајмљивање клизаљки). Након директора ХБИС-а, и делегација кинеске телевизије на Чаробној зимској бајци у Смедереву.

Није важно што паднеш, важно је да устанеш – овим речима старог филозофа, један од малишана, промрзлог, али радоснох осмеха, обратио нам се на клизалишту смедеревске Чаробне зимске бајке, која је ушла у своју четврту недељу. Након почетка другог полугодишта, првих дана прошле седмице, домаћини су забележили нешто слабију посету, али је већ минули викенд са првим „правим зимским температурама“ обрадовао и организаторе и клизаче.
Прво право клизачко поподне и вече, било је прошле недеље, када је пао снег и када је захладнело, сада у тврђави имамо праву зимску идилу, праву зимску бајку, што смо и намеравали приликом отварања клизалишта, када нам је градоначелница Смедерева предочила сјајну идеју о отварању клизалишта у Смедереву – каже Горан Јовшић, вршилац дужности директора ЈП Смедеревска тврђава.
Једна од новина је и организација посебних термина за основце, који желе да клизају заједно са својим професориома физичког васпитања.
Видели сте у овој реченици дечака са почетка ове приче, наша деца су паметна, креативна и изузетно вредна, не боје се падова и желе да се баве спортом, који развија и дух и тело – каже Горан Јовшић. – Зато смо одлучили да сваког дана од 10 до 16 часова омогућимо бесплатно клизање за све основце који са својим професорима физичког васпитања или разредним старешинама дођу организовано на клизалиште. Све групе које дођу организовано на клизање платиће само изнајмљивање клизаљки. Жеља нам је да тиме поспешимо здраве навике и развијамо физичкку културу код ученика свих основних школа у Смедереву, у граду, али и у селима.
Новитет је и могућност заказивања, односно резервисања места на клизалишату путем телефонског позива.
Ми смо прве три седмице трајања чаробне зимске бајке у Смедереву, помно анализирали све аспекте коришћења клизалишта и свега што логистички прати клизање, јер, ипак је ово први пут да овакав комплексан садржај имамо у тврђави. Са захлађењем коначно смо превазишли проблеме са топљењем леда због виооких температура, а извршли смо и анализе обима смена и паузе између смена, где смо утврдили да је чекање на улазак на лед најдуже до 17 минута, јер морамо да испоштујемо безбедносне стандарде. Сада смо дали могућност корисницима клизалишта да посредством телефона резервишу клизаљке и смену клизања. Они то могу да ураде на телефон 064-844-9388, сваког дана.
Проблем у вези са чекањем на улазак на клизалите, везан је и за клизаљке. Вршилац дужности директора ЈП Смедеревска тврђава, каже да они поседују довољан број клизаљки али да постоји вишак интересовања за најчешће коришћене и мањак потражње за мањим или већим бројевима.
Ми на клизалишту имамо двољан број пари клизаљки, близу 200 пари, тачније 195, али је проблем што су најчешће тражени бројеви они од 36 до 43 и ако захтеви клизача у једној смени буду у том распону, онда настаје проблем. Ми, иначе, имамо све бројеве, почев од 26 па све до 46 и од сваког броја имамо по десет пари. Такође, уочили смо и други проблем са клизаљкама, тачније са њиховим бројевима, који овим путем желимо да предочимо клизачима или родитељима малих клизача, а то је да број изнајмљених клизаљки мора да буде већи најмање за једну нумеру од класичне обуће. Дакле, ако неко носи патике или ципеле број 39, због топлијих чарапа мора да тражи 40 или чак 41 број клизаљки. Такође, морам да најавим још једну новост, да смо почели оштримо клизаљке на клизалишту, тачније у помоћним објектима. Добили смо тај апарат и наши људи су овладили техником оштрења. Уз оштрач, набавили смо после дуже потраге и специјалне чистаче за лед са гуменим лајснама, сличне онима за чишћење шофершајбни, али, наравно, много веће. Сада ћемо воду и остатке сломљеног леда знатно брже да уклањамо. Дакле, потпуно смо спремни да наставимо чаробну зимску бајку у Смедереву, која ће потрајати целе зиме. Посета је изузетно добра, чак и сада када је почела школска година, а од 1. фебруара са новим распустом, очекујемо поново максималне посете, као и у време новогодишњих празника.
Надлежни у чаробној зимској бајци, размишљали су и о врхунским клизачима, који до сада нису могли до краја да покажу своје, ванредно клизачко знање, због гужве или великог присуства деце на леду.
За најбоље, искусне, врхунске клизаче, коначно смо пронашли право време. Продужили смо радно време и увели још једну смену упаво за њих. Врхунски клизачи сада ће моћи да клизају у последњој смени, од 22,30 до 23,30 часова. Ту ће моћи да клизају и млади, којима је ова ноћна смена врста ноћног изласка. Сви искусни клизачи моћи ће да клизају у овом поноћном термину!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.