Адамовић на највишем постољу

СТРЕЛИШТЕ У СМЕДЕРЕВУ МИНУЛОГ ВИКЕНДА БИЛО ДОМАЋИН ФИНАЛА КУПА СТРЕЉАЧКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

Петар Адамовић, најбољи млађи јуниор државе ваздушним пиштољем у прошлој сезони, освојио је титулу победника финала Купа Србије, у јуниорској категорији. У суботу, када су се на стрелишту у Спортској хали Смедерево, такмичили стрелци ваздушним оружјем у јуниорским категоријама, Адамовић се у финале квалификовао као други са 550 кругова. Бољи од њега био је само његов репрезентативни друг, Стефан Тодоровић из Стрељачког клуба „Колубара“ из Лазаревца, са 559 кругова. У финалу су заменили места. Наш стрелац од почетка финала ниједном није испустио вођство. На крају са 231,8 кругова освојио је своју прву медаљу на престижном домаћем такмичењу из А програма, у коме се такмиче јуниори и сениори. Бронзану медаљу освојио Алекса Плевник, такође стрелац „Колубаре“. У истом финалу наступао је и наш Душан Бојић. У квалификацијама је био шести са 541 кругом, али је као дебитант и најмлађи финалиста такмичење завршио на осмој позицији.
И Вељко Илић, се квалификовао као други у финале јуниора ваздушном пушком, са 616,1 кругом. Финале, ипак није добро почео, те је брзо изгубио прикључак за водећима и на крају је такмичење завршио као шести. Следећег дана, у сениорском наступу, где је такође стекао право учешћа, није успео да избори улаз у финале. Недостајала су му 1,3 круга.
Ни Ана Тодоровић, није успела да избори пласман у категорији јуниорки пиштољем. Са 516 кругова била је прва испод црте. Сутрадан, Ани Алентијев за 2 круга је измакло сениорско финале пиштољем. У одсуству најискусније и најбоље чланице трофејне смедеревске екипе, Јасмине Миловановић, коју је заменила најмлађа смедеревска пиштољашица, Тијана Димитријевић, наше девојке ипак, нису одбраниле прошлогодишњу титулу, већ су екипно заузеле четврто место.
Стрељачка дружина „Смедерево“ имала је квалификовану екипу и ваздушном пушком. Тим на челу са Вељком Илићем, а у коме су још били и Немања Живојиновић и Немања Адамовић, заузео је шесто место.
Најбољи српски стрелци, међу којима је и наш Вељко Илић, ову недељу ће искористити да се што боље припреме за предстојећи европски шампионат. Наш стрелац наступаће појединачно, у миксу са Иваном Марић и екипно у тиму са Ђорђем Савићем и Алексом Митровићем. Првенство Европе ваздушним оружјем ове године одржава се од 16. до 26. фебруара у Ђеру у Мађарској.

Leave a Reply

Your email address will not be published.