Још једна рунда за дечје хемато-онколошко одељење

1 min read

„И ЈА СЕ БОРИМ“ ПОНОВО ШИРОМ СРБИЈЕ, СУСРЕТ 15. ФЕБРУАРА И У СМЕДЕРЕВУ:

Поводом 15. фебруара, Светског дана деце оболеле од рака, Национално удружење родитеља деце оболеле од рака – НУРДОР ће организовати хуманитарне скупове на трговима, у главним улицама и шеталиштима у више од 40 градова широм Србије.

Манифестација ће, у Смедреву бити организована на централном градском тргу од 12 до 14 часова.
Тачно у 13 часова, и ове године ће бити пуштени балони подршке за све малишане који се лече и у знак сећања на оне мале суперхероје који више нису са нама.
НУРДОР ће и овога пута позвати на учешће у акцији прикупљања средстава за завршетак изградње новог дечјег хемато-онколошког одељења у Нишу. Ове године очекује се завршетак овог пројекта од националног значаја који ће допринети побољшању услова онколошког лечења деце у целом јужном региону Србије.
Подсећамо, крајем прошле године, НУРДОР је отпочео радове на другој фази пројекта – унутрашњи занатски радови и постављање инсталација, и њен завршетак очекује се средином марта месеца 2018. године. Трећа фаза пројекта је опремање објекта за коју је потребно обезбедити још 17 милиона динара.
НУРДОР већ две године спроводи кампању „И ја се борим“ која има за циљ већу видљивост проблема малигних обољења код деце и постизање већег сензибилитета друштвене заједнице за ово питање. Кроз кампању подстичемо како појединце, тако и компаније на активно узимање учешћа у пројектима којима заједнички олакшавамо храбрим малишанима и њиховим родитељима процес лечења.

Leave a Reply

Your email address will not be published.