Зимска бајка до краја фебруара, Вила Обреновића и сајам туризма

1 min read

БРОЈНЕ АКТИВНОСТИ ЈП СМЕДЕРЕВСКА ТВРЂАВА ПРЕД ПОЧЕТАК ТУРИСТЧКЕ СЕЗОНЕ

Клизалиште и сви садржаји Зимске бајке у тврђави до краја фебруара, уз могућност продужења у првим мартовским данима. Осим уторка и суботе, продужене су посете Вили Обреновића и на петак, али и друге дане, када се организовани посетиоци на време најаве. Следеће седмице, од 22. до 25. Фебруара одржава се Међународни сајам туризма у Београду.

Чаробна зимска бајка је изузетно успела манифестација, која је успела да задовољи све атрибуте, које је осмисилила градоначелница са сарадницима, а које су конкретно реализовали запослени из већине смедеревских јавних предузећа и установа. Задовољени су сви тражени и претпостављени захтеви оваквог пројекта – рекреација, забава и развијање туристичких потенцијала! Деца, млади, али и старији клизачи у неким данима чекали су у реду за изнајме клизаљке. Деца из градских и сеоских основних школа могла су да науче да клизају или да клизачко знање усаврше, уз ангажоване професоре физичке културе као инструкторе. Бројни произвођачи сувенира, хране, пића, воћа и поврћа и прехрамбених прерађивачких производа, могли су да понуде своју робу, а сви су уживали у пријатном кутку са топлим напицима у павиљону и одличну музику са видео бима или разгласа….
Зимска бајка ће трајати најмање до 28. фебруара – каже Горан Јовшић вршилац дужности директора ЈП Смедеревска тврђава. – Уз могућност продужења рада и у марту, у зависности од временских прилика. Наши пријатељи из Новог Сада, који брину о инсталацијима на клизалишту кажу да је клизање могуће само док више од седам дана не буде температура изнад десет степени. Након тога, лед је немогуће одржати!

Вила Обреновића и Сајам туризма

Половина фебруара је време када се стратешки планирају све туристичке активности у свету, па и код нас у Србији, још више у Смедереву. Горан Јовшић има вишедецинјско искуство у врхунском организационом и рецептивном туризму, код нас али и у Европи. Осим тврђаве, све је више важно да се на време и квалитетно позиционирају и остале предности града – Вила Обреновића, пристан и Дунав.
Све стратешке туристичке активности планирају се и припремају већ у фебруару. Ми смо зато успели да на време издејствујемо још један дан за посете летњиковцу династије Обреновић, тако да ће од 1. априла када званично почиње сезона посета вили, ово репрезентативно здрање бити отворено и петком за посете. Али, оно што нас очекује за крај наредне седмице је изузетно важно – Међународни сајам туризма у Београду од 22. до 25. фебруара. Захваљујући градској управи и начелници Одељења за привреду, Здравки Ковачевић-Васић, ЈП Смедеревска тврђава је добила излагачки простор у оквиру великог штанда Привредне коморе Србије. Уз ово, ми ћемо имати и зајединчки наступ са лучким оператерима Ђердап услугама и Емпорио тимом, који су добили обавезу да брину о међународном путничком пристану на Дунаву. Смедерево ће имати изузетно квалитетну презентацију на овогодишњем сајму туризма- потврдио је Горан Јовшић.

Leave a Reply

Your email address will not be published.