Геронтодомаћице за 40 корисника

1 min read

УСЛУГЕ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ:

Окончани конкурси за избор пружалаца услуга из области социјалне заштите, подршке особама са инвалидитетом и старима.

Првог дана ове седмице објављена је одлука о додели уговора за реализацију услуге помоћ у кући за једночлана и двочлана старачка социјално угрожена домаћинства на територији града Смедерева. Цена услуге је 284 динара по сату, а целокупне јавне набавке око четири милиона без ПДВ-а. Услуга је додељена Дому за смештај старих лица у Смедереву. Број корисника, према евиденцији Центра за социјални рад је 40, а њима ће на располагању бити 10 геронтодомаћица.
Такође, обезбеђена су и средства за преводилачки сервис за знаковни језик за глуве и наглуве особе. За ову услугу, по сату цена износи 413 динара, а укупна вредност је око 759 000 динара. На јавни позив приспела је и потом прихваћена понуда Градске организације глувих и наглувих којој је ова услуга поверена и у наредном периоду.
Као што су „Наше новине“ раније писале, за особе са инвалидитетом веома значајна услуга свакодневне подршке – персонална асистенција, овога пута биће обезбеђена за 10 корисника. Подсећамо, они у финансирању услуге учествују партиципацијом у месечном износу од 5200 динара. Цена пружене услуге по сату је 257 динара, без пореза, а укупно је за ове намене опредељено 2,9 милиона динара.
Учешће од 20% од накнаде за туђу негу и помоћ, такође треба да обезбеде и корисници услуге помоћ у кући за особе са инвалидитетом на територији града Смедерева. Домаћице – неговатељице биће ангажоване за рад са 12 корисника, током 40 сати недељно. По сату, услуга кошта 284 динара, а вредност јавне набавке је 910 000 динара.

Leave a Reply

Your email address will not be published.