Штета од више хиљада евра

ПОСЛЕ КРАЂЕ У ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ:

Толико је вредна украдена опрема, а уз чињеницу да су рачунари били опремљени лиценцираним програмима, укупна штета је од 15 000 до 20 000 евра.

Почетком месеца, непознати починиоци су провалили у Техничку школу, након чега су украдена четири новија рачунара, пет монитора, нов пројектор, ЦНЦ глодалица која је школско учило и компјутерски управљана машина.
– У школи током ноћи нема чувара. Професор који држи часове у кабинету из кога је нестао део опреме, дошао је 2. фебрауара да среди кабинет и приметио да нема појединих компонената. Прво што је помислио да се неко од колега послужио опремом, пре свега, да му је био потребан пројектор. Касније је видео да му недостају монитори, рачунари… Спољна врата у делу школске зграде према Желвозу била су отворена. Тачније, разваљена су и оштећена. Нестанак опреме пријавили смо Полицијској управи у Смедереву, која је одмах реговала и дошла на увиђај – рекао је Симо Ђорђијевски, директор Техничке школе у којој постоји видео надзор, али не и у том делу где је извршена крађа.
Још већи проблем од тога што су украдени рачунари, представља чињеница да су сви они имали лиценциране програмске пакете, који су били донација спонзора, а вреде око 5 000 евра. Према проценама, укупна штета је између 15 и 20 000 евра.

Leave a Reply

Your email address will not be published.