Златни Немања и Дамјан

БОКСЕРСКИ КЛУБ ДЕСПОТ НАЈУСПЕШНИЈИ НА СЕНИОРСКОМ ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ ОДРЖАНОМ У ЈАГОДИНИ

Старији љубитељи бокса са сетом се сећају златних дана смедеревског бокса почетком осамдесетих година прошлог века када је Спортски центар био мали да прими све оне који су желели да на делу виде смедеревске мајсторе ове племените вештине. После само неколико година од оснивања, Боксерски клуб Деспот на путу је да врати овај спорт тамо где му је место у породици смедеревских спортова. После неколико одличних резултата претходних година у јуниорској и конкуренцији младих, ове године боксери Деспота доминирали су у конкуренцији сениора. Двојица представника и обојица су се у Смедерево вратили са златним медаљама. Прваци државе за 2018. годину постали су Немања Гавриловић и Дамјан Грмуша. Немања Гавриловић је на путу до златне медаље рушио најпре Момирског првака Војводине, затим некадашњег клупског друга Данијела Мемедовског и на крају вишеструког првака Србије Глигорића.
– Очекивао сам ово од Гавриловића. Био је два пута првак Србије у конкуренцији јуниора и два пута у разреду младих. Сада је и у конкуренцији сениора потврдио своју класу јер је боксовао са прекаљеним борцима. Морам да кажем да је он био најмлађи учесник првенства. Тек је напунио 18 година и уз то, због операције није тренирао осам месеци. Имао је амо месец дана припрема и могу да кажем да у њему има још потенцијала. Он класичан нокаутер али је сада морао више да ради технику. Што се Грмуше тиче, он је као вишеструки првак државе био повлашћен у жребу па је стартовао тек од полуфинала у полувелтер категорији. Он је у полуфиналу победио Николу Мачка нокаутом после само 17 секунди, а у финалу је по трећи пут победио старог ривала Лазара Станојевића. Њихов меч проглашен је за најборбенији, а на све то морам да кажем да смо као клуб проглашени за најбољи на овогодишњем првенству због две златне медаље – каже Бојан Арсић
Немању Гавриловића ускоро очекује првенство Европе за младе у Румунији 28. марта. На истом шампионату боје Србије браниће и Дамјан Грмуша. Арсић најављује да ће се, пошто нова правила то дозвољавају, ова својица смедеревских боксера опробати упоредо на аматарском и професионалном рингу.
Требало је да се на првенству појаве и Александар Рајичић, али није успео да скине вишак килограма, Стефан Гавриловић због испита није могао да се појави у Јагодини, као и Кристијан Костић који је због повреде морао да одустане од наступа на сениорском првенству Србије.
Сви ови резултати су “последица” одличног стручног кадра који чине, поред Бојана Арсића, Карло Рибак, Зоран Спасић и Марко Спасић. Истовремено, очекују да ће све ове резултате вредновати и људи који воде бригу о смедеревском спорту.

Leave a Reply

Your email address will not be published.