Пионирке до 3, пионири до једног одличја

ОДРЖАНО ПРВО ВЕЛИКО ТАКМИЧЕЊЕ У 2018. ГОДИНИ

Државно првенство на ергометрима одржано је минулог викенда у Хали Ранко Жеравица на Новом Београду уз учешће више од 500 веслача и веслаћчица из свих српских клубова. Веслачки клуб Смедерево је представљало 35 веслача и 9 веслачица у конкуренцији јуниора, кадета и пионира. Александар Филиповић је био пријављен за ово такмичење али се неколико дана пре шампионата повредио па је морао да прескочи шампионат на ергометрима.
У таквој конкуренцији најбоље резултате остварили су пионирке ВК Смедерево. Иако су наступиле са само девет веслачица, Смедеревке су освојиле три медаље, по једну златну, сребрну и бронзану. Најсјајније одличје припало је Милки Здјелар и Милици Младеновић у дубл скулу, сребрне су биле у четверац скулу Маша Васић, Милица Пејовић, Јелена Вукелић и Теодора Стевановска. Бронзану медаљу у дубл скулу освојиле су Ана Солдатовић и Невена Стевановић.
Једина медаља у конкуренцији пионира, сребрна, припала је Божидару Ковачевићу и Димитрију Симићу у дубл скулу.
У конкуренцији јуниора солидан резултат забележили су Лазар Ристић и Марко Торбица пласманом на четврто, односно седмо место. У конкуренцији кадета пети је био Мирослав Јовановић, а код пионира Матија Банчов је заузео 12. место.
Златно одличје, некако по традицији, када се појави на шампионату, припало је Николи Оташевићу у конкуренцији ветерана од 40 до 49 година.
Прво наредно такмичење на коме би требало да наступе смедеревски веслачи је Кроација Опен у Загребу 14. и 15. априла.

Leave a Reply

Your email address will not be published.