Умало од готовог вересија

1 min read

ОДБОЈКАШИ СМЕДЕРЕВО ЦАРИНЕ ЈОШ ЈЕДНОМ СЛАВИЛИ ПОСЛЕ ПЕТ ОДИГРАНИХ СЕТОВА

Још једном су одбојкаши Смедерево Царине до тријумфа у првенству Прве лиге Србије морали да одиграју пет сетова. На гостовању у Футогу екипа Душана Калинића отворила је одлично утакмицу. Релативно брзо Смедеревци решавају прва два сета у своју корист истоветним резултатом 25:22. Нажалост, по неписаном правилу дошло је до опуштања у редовима екипе из Смедерева што су домаћи одбојкаши, којима гори под ногама, умели да искористе. Одлучујући је био трећи сет који су домаћи у правој резултатској клацкалици добили резултатом 25:23. Освојен сет улио је додатно самопоуздање домаћим одбојкашима који су са 25:20 решили четврти сет и, помало неочекивано, увели утакмицу у пети сет.
-Повели смо са 2:0 и трећи сет смо отворили како треба али нисмо успели да завршимо утакмицу јер смо пали у нападу а и они су почели добро да сервирају те губимо трећи и четврти али успевамо да се вратимо и добијемо пети. Опет смо били некомплетни те је Душан Ђорђевић играо на позицији примача сервиса уз Алексића који се још увек није скроз опоравио од повреде. Недељковић је и даље повређен као и Гмитровић који је ушао само на пар поена.Следеће коло играмо кући против Клека који се појачао на полу сезони и надам се да ћемо до тада бити комплетни – нада се Душан Калинић.
После 17 одиграних кола на табели води Ваљево са 16 победа. На другом месту је Партизан са 13 тријумфа, следи Борац са победом мање, а на четвртом и петом са по 10 победа налазе се Младеновац и Смедерево Царина.

Leave a Reply

Your email address will not be published.