Битан тријумф на гостовању

1 min read

СМЕДЕРЕВСКИ РУКОМЕТАШИ ПОБЕДОМ СТАРТОВАЛИ У НАСТАВКУ ПРВЕНСТВА ПРВЕ СРПСКЕ ЛИГЕ ЦЕНТАР

У други део првенства Прве српске лиге Центар рукометаши Смедерева ушли су са само једним циљем – обезбедити бодовну залиху да се и догодине у Смедереву играју утакмице овог ранга такмичења. Управо тај императив победе већ на старту пролећног дела првенства онемогућио је смедеревске рукометаше да покажу шта знају. Упркос тој чињеници успели су да на гостовању, у директном окршају саНовим Београдом, коме такође гори под ногама, забележе вредну победу. Важност ове утакмице као да је спутала руке актерима сусрета тако да малобројна публика у дворани Пинки није била у прилици да ужива у лепоти рукомета, али узбуђења и неизвесности није недостајало.
Првих 30 минута протекло је у резултатској клацкалици, а у последњих неколико минута Смедеревци су успели да обезбеде гол предности пред наставка утакмице – 10:9.
У наставку утакмице гости успевају да се одлепе на пристојна три гола разлике 12:9. Нажалост, већ средином овог периода домаћин стиже до изједначења 15:15. У завршници више присебности и концентрације имали су смедеревски рукометаши који су преко распуцаног Илића и на голу одличног Александра Мартића стигли до вредне победе резултатом 23:20.
-У Београд смо отишли са жељом да освојимо бодове. Није ишло све глатко од почетка јер смо очигледно било под притиском, поготово после повреде Стојановића и расекотине испод ока, код Илића, иначе, играча утакмице. После одбрањеног седмерца Мартића, на 6-7 минута пре краја, све је било лаксе. Ипак, цела екипа је одиграла одлично и то је пресудило да однесемо бодове у Смедерево – истиче Ненад Мартић.
Најефикаснији у екипи Смедерева био је повратник Предраг Илић са 6 погодака, а по 5 су додали Милош Стојановић и Ненад Мартић.
Нови тренер смедеревског прволигаша Милош Пантовић стартовао је победом, али је свестан да је пред његовом екипом још далек пут до опстанка у овом степену такмичења. Наредни ривал смедеревским рукометашима је Раднички из Обреновца који на табели заузима осмо место са 10 бодова, два више од Смедерева на деветој позицији. Тријумф над Обреновчанима улио би Смедеревцима додатно самопоуздање пред још битније утакмице у борби за опстанак. Утакмица са Обреновчанима игра се у недељу од 19 часова у сали ОШ Димитрије Давидовић.

Leave a Reply

Your email address will not be published.