Без Мусића до краја првенства?

1 min read

ЗЕМУНСКА МЛАДОСТ ЛАКО ДО БОДОВА У ОКРШАЈУ СА СМЕДЕРЕВЦИМА

Кошаркаши Смедерева још једном су разочарали своје навијаче. Сумњамо да је неко очекивао победу у окршају са екипом Младости из Земуна, али су сигурно прижељкивали јачи отпор и жељу за доказивањем младих смедеревских играча. Све то је, нажалост, изостало, а тако нешто је могло да се наслути већ после 60-ак секунди када се повредио стартни плеј екипе Зорана Тодоровића Новак Мусић. Војиновић и Симић нису успели да надоместе његово неиграње, а када се томе дода чињеница да готово да и није било тимске игре онда тријумф Земунаца резултатом 91:69, ( 22:20, 23:15, 27:16, 19:18) и није изненађење.
Утакмица 19. кола Кошаркашке лиге Србије била је неизвесна само у првих 10 минута. У наставку на терену је постојао само један тим предвођен одличним Соколовићем, Бркићем и некадашњим играчем Смедерева Вељковићем. Гости су доминирали у свим сегментима игре. Погодили су 13 тројки из 28 покушаја. На другој страни, кошаркаши Смедерева убацили су само 4 тројке из 22 покушаја. Осим тога, Земунци су имали 12 скокова више – 39 – 27. Кажу да статистика не говори увек све али са ове утакмице на најбољи начин одсликава немоћ смедеревских кошаркаша. Сад се најбоље видело колико за игру Смедерева значи млади Новак Мусић. Сигурно је да би са њим у саставу Смедерево пружило јачи отпор. Ипак, малобројне и још увек стрпљиве љубитеље кошарке у Смедереву највише је изиритирало незалагање и изостанак борбености домаћих играча. Првенство је, што се кошаркаша Смедерева тиче, поодавно завршено. Отуда и честа питања међу навијачима због чега Смедеревци и даље играју као под морањем да утакмица мора да се добије. Има и оних који једва чекају да се првенство, а самим тим и ова агонија, што пре заврши.
Какве такве прелазне оцене у екипи Смедерева заслужују Караџић са 18 и Битаџе са 13 поена. У гостујућој екипи одскочили су Соколовић са 19, Бркић са 11 колико је уз 11 скокова имао и Вељковић.
У наредном колу Смедеревци се у Београду састају са Беовуком.

Leave a Reply

Your email address will not be published.