Следи Колубара

МЛАДОСТ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ РУТИНСКОМ ИГРОМ САВЛАДАЛА ЖАРКОВО

Младост из Смедеревске Паланке наставља крупним корацима ка Кошаркашкој лиги Србије. Паланчани су пред својим навијачима били бољи од Жаркова које је наступило знатно ослабљено без најбољег играча Јањушевића. Међутим, чак и да је био у саставу тешко да би његова екипа избегла пораз. Паланчани су од почетка кренули силовито и већ половином првог периода стигли су до 9 поена разлике. До одласка на први одмор гости су смањили предност Младости на пет поена 22:17. Екипа Зорана Тодоровића је до половине друге четвртине ту предност повећала на 40:27. На полувремену домаћи су водили 10 поена предности – 43:33.
У наставку сусрета домаћи су наставили са одличном игром у оба правца и два минута пре краја треће четвртине било је 63:45. Тада је било јасно да бодови остају у Смедеревској Паланци. Гости су до краја утакмице успели да колико – толико ублаже пораз 80:68.
До 17. првенствене победе Паланчане су предводили Тапушковић са 15 поена, Арсић са поеном мање и чак 13 скокова, Којић је додао такође 14 поена као Шпаровић који је имао и 7 скокова и шест асистенција.
Младост у наредном колу гостује Колубари која се грчевито бори за опстанак. Лазаревчани имају тренутно 8 поена и требало би да се догоди чудо да избегну селидбу у нижи степен такмичења. Паланчани су и даље други на табели са 38 бодова, само бодом мање од првопласиране Слободе која је у дербију кола поражена у Новом Пазару резултатом 92:83.
Незванично смо сазнали да је после утакмице дошло до немилих сцена. Том приликом је у главу ударен тренер екипе Слободе Владимир Лучић.

Leave a Reply

Your email address will not be published.