Стигле и прве медаље у Смедерево

ОДРЖАНО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У ПЛАНИНАРСКОЈ ОРЈЕНТАЦИЈИ:

Планинарски спортски клуб ”Челик” учествовао је на републичкој акцији 23. Осмоматровски сусрет планинара, затим и у првом колу лиге у планинарској оријентацији, а настављена је и обука у орејнтирингу

Као и претходне 22 године, одржана је акција ”Осмомартовски поход планинара”. Планинарски клуб „Змајевац“ из Врдника и овог пута, организовао је ову значајну републичку акцију планинара. Учествовало је и 29 чланова ПСК ”Челик”. По лепом и сунчаном времену, они најупорнији, препешачили су око 17 км за шест сати пешачења у којима је било и краћих одмора.
Прве овогодишње медаље, стечене су на првенству Србије у Планинарској оријентацији. Прво коло је одржано протеклог викенда, на Фрушкој Гори. Старт и циљ трке био је код планинарског дома на Стражилову. На такмичењу су учествовале четири екипе ПСК ”Челик”: женска пионирска, мушка сениорска, мушка и женска ветеранска. Екипе ”Челика”освојиле су три друга места, и тако добиле сребрне медаље. Најзначајнији резултат по клуб, представља освајање сребрне медаље од женске пионирске екипе у мешовитом саставу, тим пре зато што је у току и школа оријентиринга у Смедереву. Убедљиво најмлађа екипа успела је да надмаши екипе које су просечно две до три године старије. Екипу су сачињавали: Софија Николић као вођа, Немања Васиљевић и Марта Трајковић. ПСК Челик, школом оријентиринга, постепено уводи у такмичарску конкуренцију своје најмлађе чланове.

Leave a Reply

Your email address will not be published.